avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, In septembrie 2014 am facut un credit la un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, In septembrie 2014 am facut un credit la un IFN pe ...

Buna ziua,
In septembrie 2014 am facut un credit la un IFN pe care l-am achitat pana in luna mai 2015, moment in care am fost trimis in somaj de catre angajatorul unde lucram.
La data de 29.03.2016, IFN-ul a cesionat contractul de credit catre un recuperator Investcapital ltd, care a solicitat executarea silita a subsemnatului incuviintata la data de 04.04.2018.. Am facut contestatie la executare dar care a fost respinsa prin hotararea din 16.01.2019.
Mentionez ca nemaiavand loc de munca si alte venituri, (am fost executat si imobiliar in noiembrie 2017, moment in care am ramas fara locuinta construita cu un credit bancar), nu am putut achita nimic din executare solicitata de recuperator.
Deasemeni, fac precizarea ca ultima somatie de la executor, de care am luat la cunostinta, a fost in data de 22.10.2019..
Zilele trecute am primit un mesaj de la banca prin care mi s-a comunicat poprirea contului de catre un alt executor care a primit incuviintarea executarii silite la data de 15.02.2023, executare solicitata de acelasi recuperator Investcapital ltd..
In opinia mea in cazul primei executari opereaza perimarea acesteia, iar in cazul celei de-a doua, asa-zisul creditor Investcapital ltd nu mai avea dreptul sa solicite executarea silita intrucat a intervenit prescriptia acestui drept.
Va rog cu respect sa-mi comunicati opiniile dumneavostra si cum ar trebui sa procedez.
Multumesc anticipat.

Buna ziua,
Nici perimarea si nici prescripția nu operează de drept și nici din oficiu.
Atât perimarea cât și prescripția trebuie sa fie constatate printr-o hotărâre judecătorească.
Dacă sunteți în termen, formulați contestație la executare și solicitați instanței să constate perimarea sau, după caz, prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in septembrie 2014 am facut un credit la un ifn pe ... F1987 F1987 Buna ziua, In septembrie 2014 am facut un credit la un IFN pe care l-am achitat pana in luna mai 2015, moment in care am fost trimis in somaj de catre ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu ContSters425629 ContSters425629 Din luna august 2014 mi-a fost pusa in executare 1/3 poprire pe salariu la firma angajatoare , care pana in decembrie 2016 au fost retinute sumele poprite. La ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)