avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Indemnizaþie de ºedinþã pentru consilieri
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Indemnizaþie de ºedinþã pentru consilieri

Prefectura judetului a acţionat în instanţa un C.L. pentru că a considerat o hotarare ilegală de acordare a indemnizaţiei de şedinţă, pentru consilieri, atât pentru şedinţa ordinară, cât şi pentru sedinţa comisiei, în concluzie 5% pt. sedinţa ordinară + 5% pt. sedinţa comisiei, în fiecare luna.
Din Lg.393/2004 statutul aleşilor locali:
art.34, alin.(2):
Indemnizaţia de şedinţă pt. membrii consiliului care participă la şedinţele ordinare ale consiliului şi ale comisiilor de specialitate va fi în cuantum de până la 5% din indemnizaţia lunară a primarului, ...
(3) Numărul maxim de şedinţe pt. care se poate acorda indemnizaţia , potrivit alin(2), este de o şedinţă ordinară de consiliu şi 1 - 2 sedinţe de comisii de specialitate pe luna.
Eu cred că acordarea a 5% pt. sedinţa ordinară + 5% pt. o sedinţă de comisii de specialitate pe luna este corect. Voi ce credeţi?
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: laurstanga , utilizator 18:38, 17 Mai 2006
este corect! consilierii pot lua pana la max. 15% din indemniyatia primarului, respectiv, 5% pentru sedinte ordinara si 5% pentru sedinta comisiei de specialitate.Daca respectiva comisie s-a mai intrunit se mai adauga un 5%, deci in total 15%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie consilier local flocanelu flocanelu Conform Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali, art 34 alin (2) arata ca : - * indemnizatia de sedinta pentru membrii consiliului local care participa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie consilieri locali aleko27 aleko27 Buna seara, Un consilier local face parte dintr-o comisie de specialitate, iar alt consilier local face parte din doua comisii de specialitate. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sedinta consilieri locali Ion Nicolaie Ion Nicolaie Cf Legii 393/2004 art 34 , indemnizatia va fi de pana la 5% din indemnizatia lunara a primarului pentru o sedinta ordinara , iar pt 1-2 sedinte la comisiile ... (vezi toată discuția)