avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dreptul de a cere buletin metrologie etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dreptul de a cere buletin metrologie etilotest

Ca si conducator auto am dreptul sa cer agentului de circulatie, care m-a oprir pentru test alcoolemie, buletinul de metrologie al aparatului etilometru?
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 07:26, 17 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita acest lucru însă cel mai probabil nu il veti primi . În instanță însă poliția cu siguranta va trebui să îl prezinte. Acest tip de contravenție/ infracțiune se constată cu mijloace tehnice certificate si verificate metrologic.
Ok, va multumesc. Intrebarea era daca AM dreptul sa cer sau NU, indiferent daca agentul prezinta sau nu buletinul metrologic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti acest drept, certificatul de verificare metrologică se poate solicita doar de instanţa de judecată în cazul în care formulati contestaţie împotriva procesului verbal.
banuiesc ca aveti dreptul sa mergeti cu bicicleta acum:beer:....ma insel?
Nu aveti dreptul sâ cereti certificatul de contrôl si întretinere/etalonare al etilometrului în momentul controlului.
Însâ, dacâ aveti certitudinea câ aveti dreptul de partea dvs, puteti sâ contestati în justitie si politistul va trebui sâ prezinte certificatul.
Deasemenea, dacâ alcoolemia vâ permite, când suflati în etilotest aveti dreptul sâ fotografiati éticheta etilotestului (model, tip si n° de serie).

Alte discuții în legătură

Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)
Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)
In luna octombrie 2021 am fost oprit de un echipaj de politie. ... Dakata Dakata In luna octombrie 2021 am fost oprit de un echipaj de politie. In momentul respectiv mancam un baton de ciocolata rom. Cand am suflat in aparatul etilotest a ... (vezi toată discuția)