avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces in desfasurare cu politia rutiera, plecare in UK
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces in desfasurare cu politia rutiera, plecare in UK

Buna ziua. Urmeaza sa plecam in Uk iar sotul meu se afla in proces cu Politia Rutiera. Pe scurt e posibil sa i se suspende permisul. In momentul in care ajungem in Uk isi va schimba permisul cu unul englezesc. Intrebarea este urmatoarea: in cazul in care pierde procesul si va trebui sa predea permisul cum va proceda? Pentru ca din cunostintele mele permisul romanesc va fi trimis in Romania in momentul preschimbarii.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:47, 18 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat sa vorbiti cu cei de la rutiera aceste aspecte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca permisul de conducere romanesc/strain este suspendat sau anulat nu se va da curs cererii de preschimbare.
In cazul suspendarii, preschimbarea se va face dupa expirarea acesteia iar daca permisul a fost ANULAT/REVOCAT, obtinerea unui nou permis de conducere se face prin examen.

Atentie! Daca sentinta este nefavorabila, permisul trebuie predat in termenul legal, altfel perioada de suspendarese va prelungi cu inca 30 zile.
Buna ziua. Procesul se va relua in luna noiembrie. Noi plecam pe 19 august. Permisul inca se afla in posesia sotului.intrebare este: in cazul in care procesul va fi pierdut, cum va putea preda permisul de Romania daca nu se va mai afla in posesia lui, ci in Romania din momentul preschimbarii lui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand se solicita preschimbarea probabil trebuie sa dea si o declaratie prin care sa precizeze daca dreptul de conducere i-a fost anulat sau suspendat, cel putin la noi asa este.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect. Autoritățile trebuie informate asupra situației permisului prin declarația ce se da on momentul solicitării preschimbarii permisului, respectiv asupra plângerii contravenționale depuse in RO.
Daca nu o faceti, in momentul în care permisul RO se va intoarce in tara, autoritatile române vor informa pe cele din UK asupra situatiei reale a permisului preschimbat. Riscati alte cele (fals in declaratii, uz de fals) etc doar pentru asteptarea de pe durata suspendării carnetului .
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Schimbare permis anulat Dan121212 Dan121212 Buna ziua. Am o întrebare la care nu ii prea găsesc raspuns. In urma cu 2 ani am produs un accident sub influența alcoolului. Permisul de conducere mia fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Permis uk sonickk2000 sonickk2000 buna.am si eu o intrebare.am fost condamnat pe teritoriul romaniei in urma cu 1 an de zile pentru refuz de testare probe biologice si mi-a fost retinut ... (vezi toată discuția)