avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis anulat

buna ziua.va rog sa mi dati un sfat in cazul meu..am avut permisul anulat in romania decizie finala in decembrie 2010(ucidere din culpa,2 ani cu suspendare si din ce imi aduc aminte inca 4 de incercare) ,din motive financiare am fost nevoit sa plec din tara avand doi copii cu autism.In cipru unde am gasit de lucruin aprilie2011 am dat examen pt categ B si in 8 luni pt C.Am lurat pana in prezent pe unde am gasit de sezon ca sofer.in aceste zile am fost nevoit sa mi preschimb permisul,din hartie in tip card(din 2015 au incep sa preschimbe aici) si in urmatoarea secunda ,dupa operatiune ,am realizat ca ei vor trimite in romania o cerere de ..cazier ,ceva de genul si am intrat in panica.
va rog sa mi spuneti la e sa ma astept sau ce e mai bine de facut,sa plec acasa?cand am fost sa aplic pt permis in cipru am fost intrebat daca mai detin permis in alta tara,atat...din disperarea de a gasi de lucru nu am facut alte specificatii dar nici nu stiam la acel moment coditiile exacte ale deciziei instantei .
va multumesc pt timpul acordat
mentionez ca am recitit acum conditiile de redobandire,clar nu ma incadram ..deci ce am de facut acum ca am comis o?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
aadrian74, utilizator
Permisul obtinut in Cipru nu a fost preschimbat dintr-unul romanesc.
Prin urmare autoritatile cipriote nu au de ce sa solicite informatii suplimentare in RO, acest lucru se face numai la preschimbarea unui permis eliberat de o alta autoritate.
Cu permisul din Cipru nu trebuie sa circulati in RO, daca sunteti verificat in trafic se poate constata ca permisul romanesc este anulat.
nu am circulat absolut deloc ori de cate ori am fost acasa...din anul trecut au decis ca la orice preschimbare sa trimita in tara de origine o cerere de cazier sau ceva de genul...
in cazul dobandirii in cazul declararii pierderii si asa mai departe....tot de anul trecut stiu ca ciprul si romania au acces la bazele de date in caz de necesitate si mai ales amenzile si orice altceva in materie de conducator auto se trimit acasa la domiciliu respectiv.
deci, inca odata,ce risc acum in cazul acesta,ce ar fi mai bine sa fac in urmatoarea perioada?ca declaratie falsa nu am dat Raspunsul autoritatilor romane ce va atrage dupa sine?
va multumesc ..astept un sfat
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
aadrian74, utilizator
Eu personal cred ca ati declarat fals anumite aspecte la vremea respectiva, nu vad cum sa existe posibilitatea legala sa sustineti examen daca ati fost condamnata cu cateva luni in urma, sigura ati fost intrebata daca ati mai avut permis, daca a fost anulat, dacat ati fost condamnata pentru o infractiune la regimul circulatiei, in Romania era posibil dupa 1 an de zile de la hotararea de condamnare ramasa definitiva sa sustineti examen, asta daca nu cumva aveati stabilita obligatia sa nu conduceti in termenul de supraveghere.
am fost intrebat daca detin ,la acel moment,nu au fost alte intrebari pe acel formular.
Spuneti mi atunci ce urmari ar avea toate astea,ce sfat imi dati dumneavoastra.
va spun ca am fost foarte disperat sa gasesc un serviciu bun si in acea perioada aveam mare nevoie de bani si in plus aici transportul lasa de dorit...repet ,nu eram la curent cu conditiile deciziei finale si m am gandit ca daca vor face verificari ,cipriotii,nu l voi lua si va trebuii sa adun portocale dar...am incercat pt o viata mai buna
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
aadrian74, utilizator
Depinde ce prevede legislatia cipriota in privinta preschimbarii permiselor obtinute de cetateni straini.
In mod normal titularul trebuie sa prezinte niste documente dar este posibil sa se faca si alte verificari suplimentare.
Declararea in fals in acte publice este considerata infractiune in RO si pedepsita cu inchisoare sau amenda. Probabil la fel este si in CY.

Alte discuții în legătură

Permis anulat - emitere permis in alt stat batzik batzik Am si eu o intrebare al carei raspuns nu l-am gasit in legislatie. Imi este anulat permisul pt alcool, dar mai am un permis emis de alta tara. In cat timp de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere fals alupos alupos buna ziua. am facut greseala acum ceva timp in urma printr-un prieten ocazional de a face un permis fals pt a-mi gasi mai repede/usor loc de munca, astazi, ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc anulat - pot sa circul in romania cu permisul spaniol? petrariu lia petrariu lia rezident in spania cu permisul romanesc anulat in romania anul trecut in urma unui accident rutier,in prezent detin si un permis spaniol dobandit prin ... (vezi toată discuția)