avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire in favoarea fiicei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire in favoarea fiicei

Buna ziua,

Sotul meu a mostenit un apartament de la mama lui (nu a facut succesiunea inca) si vrea a renunte in favoarea fiicei noastre. Cum se face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:29, 16 August 2017
renuntarea la mostenire este pura si simpla, nu poate fi facuta in favoarea altei persoane. daca mai sunt alti mostenitori ai mamei sale, atunci acestia vor beneficia de renuntare. pentru ca averea sa ii revina fiicei dvs, sotul trebuie sa accepte mostenirea si apoi sa transmita averea fiicei.
Nu se face, pentru ca nu se poate.
Nu exista renuntare in favoarea cuiva.
Si sotul dvs e in viata, deci dansul va fi mostenitor. Masa succesorala nu poate fi mostenita direct de nepoata. Dupa dezbaterea succesiunii, in baza certificatului de mostenitor, sotul ii poate transmite proprietatea fiicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Succesiune zaris zaris Buna seara! As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune. In anul 2010 a decedat mama si mai am un frate. Fratele doreste sa renunte la cota lui in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea tatalui cata14dc cata14dc Tatal meu a decedat iar singurii mostenitori sint eu cu mama mea.Trebuie sa dezbatem masa succesorala,intrebarea este daca maicamea poate renunta la partea ... (vezi toată discuția)