avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Redobandire grad handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Redobandire grad handicap

In 2015 am operat o pe mama in varsta de 63 de cancer la san, amputandui ambii sani. Dupa operatie din nov 2015 pana in nov 2016 comisia de pensii i-au dat grad handicap mediu. Din nov 2016 pana in nov 2017 iau dat grad handicap avansat iar anul acesta comisia a decis ca din nov 2017 ii vor taia gradele de handicap si nu va mai primi nimic la pensie. Comisia invocand ordin 763/31.08.2007 al mmfes si ordinul 1992/19.11.2007 al msp.
Este corect ? Putem face contestatie si sa obtinem o decizie favorabila ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:14, 17 August 2017

In cazul persoanelor adulte cu handicap care, din diferite motive, solicita reevaluarea in vederea obtinerii unui nou certificat de incadrare in grad si tip de handicap, dosarul se depune cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea termenului de valabilitate a certificatului de incadrare in grad si tip de handicap.

In cazul persoanelor adulte cu handicap pentru care solicita reevaluarea de catre DGASPC sau de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, convocarea se va face cu confirmare de primire, cu 20 de zile lucratoare inainte de data stabilita pentru reevaluare, urmand ca persoana cu handicap sa se prezinte la data si locul mentionate in convocare, cu documentele solicitate. In cazul in care persoanele supuse reevaluarii, nu se prezinta la a doua convocare a SECPAH, directorul DGASPC dispune, prin act administrativ, suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, al carui model este prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta procedura-cadru.

Daca persoana cu handicap se prezinta la reevaluare in intervalul de 3 luni de la suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, prin dispozitie a directorului executiv al DGASPC va primi drepturile aferente perioadei suspendarii. Daca, in intervalul de 3 luni, persoana cu handicap nu se prezinta la reevaluare, SECPAH va propune comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap neincadrarea in grad si tip de handicap.

Dosarul se transmite la DGASPC de catre primaria din localitatea de domiciliu/ resedinta la care a fost efectuata depunerea acestuia, in termen de 5 zile lucratoare de la inregistrare. Dosarele depuse la registratura DGASPC se transmit SECPAH in termen de 24 de ore de la inregistrare.

SECPAH verifica si analizeaza dosarul persoanei solicitante, care trebuie sa contina documentele prevazute mai sus si, in termen de 5 zile lucratoare, comunica persoanei in cauza data planificata la care aceasta urmeaza a se prezenta in vederea evaluarii; in cazul unui dosar incomplet, solicita completarea dosarului cu documentele necesare.

Evaluarea complexa a persoanelor adulte se realizeaza in maximum 60 de zile de la data inregistrarii cererii si a documentelor la SECPAH, cu respectarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap, in vigoare.

Sursa:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 448/2006, convocare la reevaluare persoana cu handicap grav si permanent Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav si permanent din anul 2007. Luna trecuta am primit de la DGASPC o instiintare sa ma prezint pentru reevaluare la ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in grad de handicap ibolyagyorbiro ibolyagyorbiro Buna ziua ,va rog sa-ma ajutati in anul trecut am fost operata mi-a scos rinichiul drept ,de la primarie am primit o informatie ca pot sa ceri incadrarea mea ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)