avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime

Buna ziua

Am fost angajata la.o societate comerciala timp de 9 ani. Mi am.dat demisia am stat in preaviz pe 31 iulie a fost ultima zi. La plecare nu am.primit adeverinta de vechime, urmand sa fiu sunata sa vin sa o iau. Intre timp angajatorul cauta fel si fel de motive legate de activitatea mea avuta la.societate numai sa nu imi dea aceasta adeverinta. Cum as putea sa intru in posesia adeverintei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 17 August 2017
Depuneti o sesizare la ITM, in aceasta privinta.

HG 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

art.9
...
5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei refuzul angajatorilor de a elibera documentele solicitate de către salariat și prevăzute la art. 8 alin. (4^1) și (4^2).
......

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte salarii brute gepop gepop Intreprinderea unde am lucrat s-a transformat in firma particulara, si nimeni nu vrea sa elibereze aceste adeverinte necesare recalcularii pensiei. Fac ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca iuliamaria2017 iuliamaria2017 Buna ziua. Am fost angajata 2 ani la o firma, am plecat de la ei, insa contractul a mai ramas activ cateva luni, dupa care am aflat brusc ca mi-au desfacut ... (vezi toată discuția)
Eliberare acte la incetarea cim CorinaDCM CorinaDCM Buna ziua, In data de 18.10.2017 imi inceteaza contractul de munca cu perioada determinata, pana la acea data am fost obligati intreaga echipa sa ne luam ... (vezi toată discuția)