avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Omorât pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Omorât pe trecerea de pietoni

Buna ziua.Tatăl meu a fost ucis de catre un sofer băut pe trecerea de pietoni.Avea 0.68% alcool in aerul expirat.Ce pedeapsă riscă acesta si ce daune se pot cere de catre familia decedatului.
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 14:38, 19 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va poate spune nimeni pe forum ce daune puteti solicita. Este bine sa va angajati un avocat in vederea reprezentarii intereselor. Despagubirea se acorda de catre asiguratorul persoanei vinovate. Legat de pedeapsa, la fel, tine de antecendetele penale ale persoanei care a cauzat accidentul. Discutam de ucidere din culpa si de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Pentru ucidere din culpa pedeapsa prevazuta este curpinsa intre 1 si 5 ani.
Pedeapsa este de la 2 la 7 ani, se retine alin. 2.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
art 192
(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Pedeapsa pe care o sa o primeasca depinde de foarte multi factori
Cu privire la daune si aici trebuie luate multe elemente in calcul: ce varsta avea persoana decedata, in ce masura ajuta partile civile, daca avea persoane in intretinere, cate persoane vatamate sunt si multe alte aspecte. Daunele se impart in materiale si morale. In practica am observat ca sunt de la 15-20.000 de euro in sus. Pot sa fie si mai mari sau mai mici. depinde de cazul concret si doar judecatorul aprecieaza, atunci cand partile nu se inteleg cu asiguratorul la incheierea unei tranzactii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste un accident provocat de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu alcoolemie 0.71, si victima? dumi.alec dumi.alec Stimati consultanti. As dori niste opinii pentru intrebarea de mai sus. Mentionez ca persoana in cauza nu a avut antecedente de nici un fel, este un cetatean ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)