In urma unui incident, unul din repartitoarele de caldura montat pe un radiator s-a desprins. Firma care montasera, cu ani in urma, repartitoarele este la coltul strazii, asa ca m-am oprit la ei ca sa-i rog sa vina sa-mi schimbe repartitorul respectiv (contra cost, evident).
Dupa ce au verificat la ei in sistem, mi-au spus ca administratorul blocului in care locuiesc a reziliat acum 2 ani contractul de citire si calculul costurilor cu incalzirea. Tot ei sustin ca administratorul blocului nu este autorizat sa faca aceste calcule iar distributia costurilor cu incalzirea ar trebui facuta in sistem pausal, in functie de suprafata fiecarui apartament.
Si acum, intrebarile:
1. Este adevarat ca administratorul blocului nu este autorizat sa faca aceste calcule pe baza citirii repartitoarelor?
2. Daca administratorul nu este autorizat, ce se intampla cu listele de intretinere pe ultimii 2 ani? Se recalculeaza?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atat timp cat adunarea generala hotaraste necesitatea instalarii de repartitoare de cost,
responsabilitatea calcularii energiei termice consumate individual revine prin contract firmei specializate
Administratorul de imobil nu este autorizat sa calculeze c/v consum inregistrat cu aparate speciale
Referitor la valorile impuse in perioada de cand a fost reziliat contractul de citire si calcul consum individual,clarificati direct cu reprezentantul legal al asociatiei in persoana presedintelui de asociatie
Multumesc pentru raspuns.
Exista o baza legala care ar putea fi luata in calcul vis-a-vis de obligatia de a apela la aceste firme specializate in calculul costurilor cu caldura? Parca vad ca administratorul o sa-mi explice ca stie si el sa faca adunari si inmultiri ...