avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama si copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama si copil

Buna seara .asi dori sa va intrem , daca pe data de 09.07.2017 sa nascut copilul si pana pe 21 08 2017 nu am depus actele de indemnizatie mai pot intarzia pana pe 9 .8 .2017?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 22 August 2017
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
...

Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
b) începând cu data naşterii copilului, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
...


Asadar, cererea si celelalte acte necesare pentru a beneficia de indemnizatia CCC se depun la Primarie in raza caruia aveti domiciliul in termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate sau de la data nasterii copilului , dupa cum beneficiati sau nu de concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație Ionela96 Ionela96 Cand pot depune dosarul pentru indemnizație? După cate zile de la naștere? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil iulyca iulyca Buna ziua.Imi puteti spune va rog, cand se depun actele pentru dosarul de indemnizatie crestere copil? (vezi toată discuția)
Ccc Marinel@ Marinel@ In cat timp d la nașterea copilului se depun actele pentru indemnizație creștere copil...?si daca intră soțul in creștere.copil .in cat timp se depun ... (vezi toată discuția)