avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis)

Buna ziua! Am condus fara permis cu niste persoane in masina. Daca ele declara ca am condus fara permis mi se poate face dosar penal sau pot fi pedepsit conform legii? Nu s-au intamplat accidente sau alte chestii atat timp cat am condus. Trebuie sa fiu prins in timp ce conduc sau este de ajuns sa declare ei ca m-au vazut, ca au mers cu mine si etc., ca sa pot fi sanctionat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat.ro , utilizator 18:35, 23 Aprilie 2018
Nu vreti dvs sa descrieti exact situatia de fapt?
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ideea este ca nu s-a intamplat nimic inca si sper sa nu se intample. Am 17 ani si urmeaza sa ma inscriu la scoala de soferi la varsta portivita. Am mai condus prin cartier, iar vecinii si alti "prieteni" invidiosi m-au vazut. Eu nu mai conduc pentru ca sunt constient ca imi fac probleme singur si etc., dar am auzit de la niste cunostinte cum ca vor sa ma denunte anumite persoane. Vreau sa stiu daca pe baza declaratiilor pe care le vor da (in caz ca pana la urma ma denunta) si pe baza unor filmari ca am condus (cred ca am fost filmat) mi se poate deschide dosar penal sau trebuie neaparat sa fiu prins in fapta de un agent de politie.cum a zis domnul Ioan Ciobanu,
Daca depun un denunt si ataseaza si anumite probe, se deschide dosar penal si se incepe urmarirea penala in rem.
In practica, aceste infractiuni se constata la momentul depistarii de catre agentul de politie, totusi, daca filmarile respective sunt explicite, in sensul ca reiese in mod evident ca dvs conduceti pe un drum public din Romania, reiese data, ora si locul, coroborate si cu declaratiile persoanelor respective care sustin ca v-au vazut, puteti fi acuzat.
Buna ziua am condus fara permis si nu ma prins politi doar din martori pot sa patesc ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis CristinaVanessa CristinaVanessa Buna seara , am un prieten care a condus fara permis si a fost prins de politie , iar el a spus ca i-a facut dosar penal si inca poate sa isi scoata cazierul ... (vezi toată discuția)
Fara permis alinionita alinionita Buna ziua, o sa incerc sa explic pe scurt ceea ce s-a intamplat: Acum 2 zile un prieten care nu are 18 ani(inca, dar poseda permis categoria A1, ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducând înainte de a da proba practică pentru permis Robert3211 Robert3211 Am fost prins de către un organ de politie anul trecut în data de 04.11.2018 având sala luata și am fost oprit la aproximativ 200 de metri de casa am mers ... (vezi toată discuția)