avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Arhiva
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Arhiva

Buna ziua, as dori si eu o informatie de la dumneavoatra . Sunt referent cu atributii de arhivar in cadrul unei institutii, fara a avea vreun curs in acest domeniu. Conducerea ma forteaza sa scot eu efectiv sporurile si salariile din state ale unor cetateni care au lucrat la noi si care vor adeventa pentru pensionare, insa nu eu ma voi semna pe adeverinta ci personalul de la resurse umane, cu alte cuvinte eu doar le fac munca. As vrea sa stiu legal, cine are obligatia sa faca aceasta munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:31, 24 August 2017
Activitatea respectiva trebuie nominalizata in fisa postului anexa la contractul individual de munca al unui lucrator, cu respectarea organigramei firmei.
Fiind referent/ arhivar, in fisa postului aveti cu siguranta ceva de genul - colectare date din documentele existente in arhiva. In mod normal, dvs. care cautati documentele in arhiva, le si prelucrati/ completati datele pe adeverinte, persoana de la resurse umane le verifica si semneaza.
In mod normal si dvs. trebuie sa semnati documentele, deoarece le-ati scos din arhiva pe care o deserviti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor obligații arhivar Adi Adi Adi Adi Buna ziua, as dori si eu o informatie de la dumneavoatra . Sunt referent cu atributii de arhivar in cadrul unei institutii, fara a avea vreun curs in acest ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea arhivarii documentelor mihaelag2009 mihaelag2009 Buna. Lucrez de un an intr-o institutie publica in departamentul financiar-contabil. Documentele acestui departament nu au fost arhivate corespunzator de cand ... (vezi toată discuția)
Cine solicita examenul medical la angajare și completează fișa la angajare, biroul resurse umane sau lucrătorul desemnat în cadrul ssm? ssmpsi ssmpsi Ce sarcini legate de întocmirea documentelor ii revin lucrătorului desemnat în cadrul unei angajari . Cine solicita examenul medical și completează fișa ... (vezi toată discuția)