avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atributii administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atributii administrator bloc

Buna ziua, sunt inundata de ani buni de vecinul de sus care nu vrea sa inteleaga ca are o problema. In sfarsit, la insistentele mele, acum cateva zile s-a constatat de catre un instalator ca defectiunea este la el in apartament. Problema este ca administratorul de bloc se spala pe maini, nu vrea sa actioneze, avand in vedere faptul ca intre mine si vecinul de deasupra nu exista loc de dialog. Ce atributii are administratorul de bloc in cazul de fata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:59, 22 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari gestioneaza numai administrarea partilor comune dintr-un bloc, nu si pe cele din interiorul apartamentelor.
Administratorul, presedintele, comitetul ex. nu ii pot obliga pe proprietari sa isi repare utilitatile interioare ci doar sa permita accesul in cazul reparatiilor la partile comune.
Da, asa este, administratorul nu poate gestiona problemele din interiorul unui apartament, cu exceptia coloanelor de apa si canalizare a caror reparatie se plateste "la comun".
In primul rand trebuie sa aflati exact despre ce problema tehnica este vorba. Daca este vorba despre o coloana de apa sau canalizare, atunci administratorul este obligat sa se implice si sa rezolve problema. Daca problema este pe o conducta care deserveste strict apartamentul de deasupra dvs., responsabilitatea reparatiei ii apartine vecinului. Iar daca acesta refuza, solicitati o expertiza de la o firma de instalatii autorizata si incheiati un proces verbal de constatare pe care ar fi indicat sa-l semneze si administratorul. Cu procesul verbal respectiv va puteti adresa instantei ...
Complicat, stiu ... dar in instanta va puteti recupera toti banii, inclusiv cu expertiza, avocati, taxe de timbru etc.
Administratorul de imobil nu are nicio obligatie sa intervina in litigiul intre dv si vecin,el este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Reprezentantul legal al asociatiei este presedintele de asociatie
Insa in speta dv,deoarece defectiunea este la partea individuala ,nici presedintele nici administratorul de imobil nu pot interveni in interesul dv,nu pot sa il oblige pe locatar sa remedieze deficienta la instalatia proprie
Initial notificati oficial vecinul cu obligatia remedierii defectiunii -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Solutionari canalizare defectuoasa in imobil cu mai multe apartamente danmicu danmicu Prin pivnita mea trece canalizarea apartamentului de deasupra si lipsa de etanseitate a acestuia imi provoaca neajunsuri. Proprietarul apartamentului a ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)