avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silită pentru neplată credit vechi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silită pentru neplată credit vechi Provident, debitor fără bunuri

Buna ziua ..in anul 2008 am facut un imprumut la provident de 15 milioane pe vremea aia din care am platit jumatate neputand plati mai mult....eu nu mai sunt in tara din anul 2009 iar acasa la familie tot ajung plicuri cu sume din ce in ce mai mari de platit si chiar un ordin de executie in caz de neplata....vor in jur de 15 mil cu tot cu penalitati zic ei ...eu nu am nimic pe numele meu casa masina etc....intrebarea mea e :::ii pt afecta pe parintii mei cu ceva...adica le pot lua din casa bunuri? Iar mie ce mi de poate intampla ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Sperce , utilizator 15:40, 25 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Se pune problema daca nu aveti bunuri... sau nu aveti bunuri pe numele dv. Sau nu aveti bunuri in tara.
Bun inseamna orice, perna pe care puneti capul, masina, salariul, orice e al dv. Daca aveti si se poate dovedi candva ca le-ati ferit de creditor... vi se poate intampla ce se intampla azi, mai tarziu.
Sansele nu sunt mari, dar sunt.
Pe de alta parte, nu stiu de ce nu e prescrisa, trebuie vazute actele.

Cred ca pe parintii dv. ii pot afecta si fara sa le ia bunuri din casa, cred ca ii streseaza enorm. Pentru a inceta trebuie notificati, cu acte si temeiuri juridice. Costa si aia, chiar daca nu platiti datoria. Sau puteti negocia datoria. Sau lasati asa, sperand ca va fi bine pentru parinti, mai ales, ca ei sunt aici.

Atat timp cat parintii sau oricine altcineva nu a garantat restituirea creditului alaturi de dvs., nu se pune problema ca executarea silita sa afecteze alte persoane. Obligatia de rambursare a creditului contractat este una personala, membrii familiei neputand fi executati silit, indiferent de gradul de rudenie.

Atat timp cat nu figurati cu bunuri, nu au ce sa va execute iar atat timp cat nu sunteti in tara pentru a realiza venituri, nu au cum sa instituie o poprire. Problemele vor aparea, in principiu, in momentul in care veti dobandi bunuri, chiar si pe cale succesorala.

Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Sperce, utilizator
Multumesc mult pentru raspunsuri ...ce ma tinea preocupata e faptul ca mi s-a cerut copia contractului de casa a parintilor cand am semnat contracutl cu ei........nu nimeni nu a semnat precum se angajeaza sa plateasca in caz ca eu nuplatesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta servicii telefonie mobila neachitata din 2001-2002 niky_marius niky_marius Am facut un abonament la vodafone(connex)prin 2001-2002 si am girat cu contractul de apartament al parintilor(bineinteles l-am luat fara sa stie). Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie bancara Iioara Iioara Buna seara! Ma adresez Dvs. cu o problema care e destul de complicata , in speranta ca ma veti ajuta.O sa incerc sa expun situatia cat mai scurt posibil: acum ... (vezi toată discuția)
Declaratie ref. bunuri - executare silita - skyhigh skyhigh Buna ziua. Sunt prins intr-o situatie... delicata, fireste; oriunde e vorba de executare silita eu cred ca nu e o bucurie. Un frate de-al meu a contractat ... (vezi toată discuția)