avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravidă în săptămâna a 10-a, probleme mari la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravidă în săptămâna a 10-a, probleme mari la locul de muncă... mă puteți ajuta?

Sunt insarcinata...lucrez in actualul loc de munca de 1 luna jumate...in prima saptamana dupa ce m-am.angajat am.aflat ca sunt insarcinata. Nu am stiut inainte si nici nu ma.asteptam.sa.fiu... asta a generat mare scandal la sefi.. ei nu vor sa ma creada ca nu stiam ca sunt insarcinata si vor sa ma faca sa imi dau demisia cu orice pret, deoarece le este frica sa ma.dea afara, cabinetul e pe.fonduri europene si le este frica ca ii voi da in judecata. Imi spune tot felu de minciuni ca nu fac aia ca nu fac cealalata...dar nici vorba de asa ceva. Toti din firma sau unit impotriva mea. Mi-am luat concediu medical 1 saptamana deoarece mi-a recomandat medicul ginecolog fiindca am un hematom langa sarcina care mi se tot mareste si poate fii un risc pt sarcina. Faptul ca mi-am.luat concediu medical a generat niste avalanse de atitudini urate si nu vrea sa ma.inregistreze la ITM imi cere in plus inca nu stiu ce raport de la medicina muncii, dar ei trebuie sa mearga sa dea raport. Ce pot face in situatia aceasta ?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 1 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati ITM-ul.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc de raspuns ! Daca ei primesc amenda sau ceva sanctiuni de la ITM...ar putea sa imi faca mai mult rau ?
Nu prea au ce sa va faca, decat sa va forteze sa va dati demisia.
Dupa ce m-am angajat am aflat ca sunt insarcinata, dar nimeni nu a crezut ca nu stiam ca sunt insarcinata la momentul angajarii si totul a fost bine pana le-am.dat instiiintarea si adeverinta de la medic , apooi am avut 5 zile de concediu medical recomandat de medicul ginecolog din cauza ca am un hematom langa sarcina si riscurile.sa pierd sarcina sunt ridicate...asa ca au inceput presiunile si in prima zi la lucru dupa concediu mi-au spus ca nu mai sunt bine primita la lucru si ca ei vor ca eu sa plec pentru ca ii incurc , si ca de ce mi-am.luat concediul.medical. Dupa ce le-am dat instiintarea si adeverinta de la medicul de familie in data de 11.08.2017 i-am rugat sa ma inregistreze la ITM si la medicina muncii, dar ei nu vor.sa faca asta . Din cauza ca nu vreau sa plec imi tot aduce acuze ca nu imi fac treaba si nu fac nimic bine . Ceea ce nu este adevarat. Si ma ameninta ca o sa faca comisie de disciplina in firma si imi intocmesc proces verbal si o sa scrie acolo ce vor ei ca sa.ma.dea afara . Adevarul e ca presiunile.psihice sunt foarte mari , ma mir cum de mai dau randament in situatia asta . Si poate chiar gresesc unele lucruri, oricum marunte dar asta numai si numai din cauza presiunilor psihice la care sunt supusa in fiecare zi. Este indamisibil asa ceva.

Ce sa fac? Cum sa procedez? Nu stiu cat mai rezist psihic..nu.pot sa dorm noaptea de la.stres , sunt obosita ..simt ca nu mai pot sa merg.la locul de munca.

Astept raspuns. Va multumesc
Sesizati ITM-ul cu privire ca nu se respecta de angajator prevederile OUG nr.96/2003 privind instiintarea de catre o salariata ca este insarcinata.

Alte discuții în legătură

Sarcină cu iminență de avort. ce pot să fac dacă administratora firmei mă hărțuiește din această cauză, și nici nu vrea să îmi modifice programul de lucru? tintea.alexandra tintea.alexandra Buna ziua, Am si eu mai multe nelamuriri. Am 11 saptamani de sarcina, de la prima ecografie mi s-a descoperit un chist pe partea cu sarcina si ulterior la ... (vezi toată discuția)
Risc maternal. Constantin Ionela Constantin Ionela Am 31 de ani sunt insarcinata in 5 luni am fost la doct ginecologa si mia scris sa merg la medicina munci sa imi dea riscul maternal lucrez la birou 8,10 ore ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)