avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ...

Bună ziua
Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. Mi-a recomandat concediu și repaus total, am,am colul deschis(medicul nu are contract cu casa de asigurări).
M-am dus cu recomandarea la medicul de familie pentru concediu cu risc, acesta nu vrea sa elibereze concediul pana nu are recomandare de la medicina muncii. Medicina muncii nu vrea sa îmi dea un alt raport medical pentru ca simptomele patologice nu țin de ei. Mi-au zis ca pentru faptul ca eu lucrez de acasă, am toate condițiile pentru a lucra pe perioada sarcinii și ca ei nu vad riscuri.

Întrebare cine îmi da concediu cu risc și pe baza căror documente?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:26, 30 Iulie 2021
Legal, concediul de risc maternal se emite de catre medicul de familie sau medicul specialist ginecolog daca acestia constata un risc pentru mama si/ sau fat.
Medicul specialist de medicina muncii emite raportul privind influenta factorilor de risc profesional existenti la locul de munca asupra gravidei, la momentul anuntarii angajatorului de catre aceasta ca este gravida.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Și în situația asta medicul de familie de ce cere accordul de la medicina muncii?
Nu cunoaste legea sau ii este frica sa acorde concediu de risc maternal. Posibil sa tina cont de faptul ca medicul dvs. specialist nu are contract cu CJAS.
Puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!intampin urmatoarea problema.sunt însărcinată in ... MihaelaBb97 MihaelaBb97 Buna ziua!Intampin urmatoarea problema.Sunt însărcinată in 23 de saptamani si la sfatului medicului ginecolog am incercat sa intru in risc maternal. Am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Angajata la 2 joburi si concediul de risc maternal ilina2017 ilina2017 Buna ziua, Dacă sunt angajată cu norma intreaga la job1 si momentan sunt in risc maternal, si la job 2 lucrez part-time sunt obligată să intru si aici in ... (vezi toată discuția)