avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

buna ziua...am si eu o intrebare.. Perioada concediului fara plata se scade din vechimea in munca?? Se platesc contributiile la stat pentru angajat, aferente aceastei perioade??
Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:16, 1 Octombrie 2009
Concediul fara salar nu implica plata contributiilor,statul de plata se depune pe "0" pentru persoana aflata in cauza.
Acest lucru se va evidentia si in cartea de munca,cand se incheie cartea de munca si perioada de concediu fara salar nu reprezinta vechime in munca.
Perioada legala de concediu neplatit este de 90 zile pe an,daca sunt mai multe zile fata de ce e stipulat in codul muncii se va proceda la suspendarea contractului de munca pe perioada suplimentara zilelor legale.
deci daca intr-o luna mi-am luat 5 zile de concediu fara plata , acestea nu vor fi trecute in cartea de munca in acea luna??
In perioada de CFP este suspendata si munca si plata salariului deci nu se ia in calculul vechimii in munca si nu se platesc contributiile legale.
Asa cum este si denumirea de concediu fara plata,pentru perioada cuprinsa in cererea de concediu fara plata nu se plateste nici salar nici contributii.

Suspendarea concediului fara plata are precizari in Regulamentul intern al companieie dvs.

In ceea ce priveste concediul fara plata,daca angajatorul isi da acordul,nu exista limita legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salariu neoperat in revisal larisalaly larisalaly Buna ziua, Daca un salariat apare in statul de plata cu concediu fara plata iar la ITM nu a fost trimis acest concediu, in Adeverinta de vechime se mai ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata (cfp) libra_y2005 libra_y2005 Buna ziua Sunt in concediu fara plata de aproape 3 saptamani . Precizez ca cererea pentru acordarea concediului , a fost facuta la solicitarea ... (vezi toată discuția)