avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice hg 834/2009?????- ;-)))
Discuție deschisă în Achiziţii publice

hg 834/2009?????- ;-)))

Art. 36^1 - (1) In sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanta de urgenta, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza a fi furnizat, executat sau prestat atunci cand pretul ofertat, fara TVA, reprezinta mai putin de 85% din valoarea estimata a contractului respectiv sau, in cazul in care in procedura de atribuire sunt cel putin 5 oferte care nu se afla in situatiile prevazute la art. 36 alin. (1) lit. a)-e) si alin. (2), atunci cand pretul ofertat reprezinta mai putin de 85% din media aritmetica a ofertelor respective.
(2) In cazul in care, pe parcursul evaluarii, se constata existenta unei oferte cu pret aparent neobisnuit de scazut in sensul prevederilor alin. (1), autoritatea contractanta are obligatia de a efectua verificari detaliate in legatura cu aspectele prevazute la art. 202 alin. (2) din ordonanta de urgenta.
(3) In scopul efectuarii verificarilor prevazute la alin. (2), autoritatea contractanta va solicita ofertantului inclusiv documente privind, dupa caz, preturile la furnizori, situatia stocurilor de materii prime si materiale, modul de organizare si metodele utilizate in cadrul procesului de lucru, nivelul de salarizare a fortei de munca, performantele si costurile implicate de anumite utilaje sau echipamente de lucru.
(4) In cazul in care ofertantul nu prezinta informatiile solicitate sau aceste informatii nu pot justifica pretul aparent neobisnuit de scazut, oferta intra sub incidenta prevederilor art. 36 alin. (1) lit. f)

POATE CINEVA SA-MI CLARIFICE ASTA? va rog din suflet.
deci daca pe seap este o valoare estimativa stabilita de exp 280.000 lei, iar eu depun o oferta de 150.000 lei oferta mea este considerata neconforma, fiindca am un pret dubios.
deci dupa reglementarile noi nu poti sa ai oferta sub 85% din valoare estimata?
am dreptate? atunci cine castiga la o licitatie cand una dintre criteriile este oferta cea mai avntajoasas din p.v.economic, daca toata lumea stie ca sub 85 % nu poti, atunci fiecare participa cu acelasi pret.
o fi eu nestiutoare dar asta chari nu inteleg.

Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 11:28, 2 Octombrie 2009
iN CAZUL IN CARE SUNTETI SUB 85% din MEDIA ARITMETICA DE a ofertelor atunci vi se va cere fundamentarea economica a oferei de pret.Dac dvs puteti sustine oferta economica (preturi de la furnizori, de la utilaje, etc...) nu are cum sa declare oferta dvs neconforma. Sa va dau un exemplu....
Am participat la o licitatie, si fiind sub 85% din media aritmetica a ofertelor, mi s-a cerut pana si cartile de identitate a utilajelor inchiriate.Le-am demonstrat cu preturile de la furnizori oferta economica , asa ca....nu au mai avut ce-mi face....
Nu trebuie sa va raportati la valoarea estimata atunci cand intocmiti oferta, ci doar la costuri + profitul pe care le veti avea in eventualitatea castigarii contractului. Din experienta, de multe ori estimarile sunt eronate (in plus sau in minus). In cazul in care oferta dvs este sub 85% din valoarea estimata, dar conforma cu solictarile din caietul de sarcini, autoritatea contractanta are obligatia de a va solicita fundamentarea economica a pretului(art. 209 OUG 34/2006). Daca raspunsul dvs este foarte bine documentat si justificat (oferte de la furnizori, salarii angajati, costuri de productie exemplificate, regii, etc.) atunci nu este nicio problema.
Scuze, art 202 din OUG 34/2006 pt pret aparent neobisnuit de scazut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie licitatie siberd siberd Buna ziua! As dori sa stiu la ce articol al carei legi se regaseste dispozitia prin care se dispune ca nicio oferta financiara nu trebuie sa fie mai mica de ... (vezi toată discuția)
Licitatie seap camelia adina camelia adina pot fii descalificata la o licitatie pe SEAP daca pretul oferit de mine este prea mic , mult sub valoarea estimata ? urgenta va rog . multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Oferta licitatie publica elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca exista vreun articol in Legea achizitiilor publice care sa interzica unei firme sa faca o oferta sub valoarea ... (vezi toată discuția)