Vreau să-mi vănd maşina şi un prieten mi-a zis că trebuie să fie de față şi soția,oare să fie adevărat ptr. că soția e plecată în stăinătate.Maşina e pe numele meu.Poate să-mi răspundă cineva???? Multumesc anticipat.
Daca masina este dobandita in timpul casatoriei, e bun comun si atunci da, trebuie acordul si prezenta soției.
In cazul autoturismelor mereu va fi trecut în documente unul din soti. Dar asta nu inseamna ca bunul ii apartine in exclusivitate.
cum contractul se face sub forma privata si dvs sunteti proprietar in acte, puteti sa o vindeti si apoi radia fiscal fara acordul expres al sotiei. Nu inseamna ca nu e bun comun, dar fiind vb de un bun mobil, se prezuma ca aveti si acordul sotiei, nu e necesar in forma autentica.
Art. 346
Actele de înstrăinare şi de grevare
(1) Actele de înstrăinare sau de grevare cu drepturi reale având ca obiect bunurile comune nu pot fi încheiate decât cu acordul ambilor soţi.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi poate dispune singur, cu titlu oneros, de bunurile mobile comune a căror înstrăinare nu este supusă, potrivit legii, anumitor formalităţi de publicitate. Dispoziţiile art. 345 alin. (4) rămân aplicabile.