avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

Buna ziua!
Va rog foarte mult sa imi dati mai multe detalii cu privire la urmatoarea situatie.
Vreau sa vand un apartament; a venit o familie de tineri si au fost interesati , dar mi-au spus ca vor face credit ipotecar pentru ca au doar jumatate din suma.
Cum trebuie sa procedez eu in aceasta situatie? Se va incheia contractul de vanzare cu o parte din pret , urmand ca cealalta suma sa o primesc de la banca ?
La incheierea contractului va fi prezent si un reprezentant al bancii?
In contract se va stipula vreo clauza cum ca eu nu voi parasi locuinta pana ce imi va fi achitata suma ramasa?
In concluzie...este riscant sa vinzi in aceste conditii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eeeee , utilizator 12:10, 4 Octombrie 2009
Nu este riscant. Banca va fi şi ea prezentă la încheierea contractului în vederea autentificării ipotecii prin care cumpărătorii vor garanta creditul, după care restul sumei va fi virat de bancă direct în contul dumneavoastră.

Este o practică atît de utilizată încît aproape a devenit rutină.
Am o nelamurire si in ceea ce priveste perioada in care voi primi restul banilor de la banca ...date fiind conditiile actuale....adica sa nu treaca o perioada foarte lunga ...si suma de bani sa se devalorizeze si eu sa nu pot sa-mi mai cumpar alt apartament.
Nu trebuie sa fiti ingrijorat , intrucat la data semnarii CV veti primi intreaga suma de bani cu titlu de pret.
Cumparatorii va vor decshide un cont in care va vor depune suma de bani pe care o detin iar restu vor fi virati de catre banca respectiva, iar d-voastra veti ridica suma din cont cand toate formalitatile vor fi incheiate(semanat si autentificat CV si incheiat contractul de ipoteca in favoarea bancii).
Deci nu se risca absolut nimic.
Pe fondul actualei "crize", foarte multi apeleaza la credit ipotecar pentru achizitionarea unei locuinte...acest fapt nu implica niciun risc, dimpotriva - veti primi intreaga suma dupa ce vor fi finalizate actele!
Contractul de vanzare va fi semnat doar dupa primirea sumei intregi?

Alte discuții în legătură

Cumparare teren ipotecat la banca ileanatoma ileanatoma Va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren ipotecat la banca. Pretul de vanzare-cumparare agreat cu ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)