avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitionare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitionare imobil ipotecat

Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar).
In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox 92.000 EURO iar pretul de achizitie al imobilului negociat de mine cu propietarul este de 80 000EURO. Achizitia se va face prin credit prima casa 57 000E + 23 000E cash.
Banca insa nu vrea sa livreze creditul deoarece chiar si dupa achitarea sumei negociate (80 000) mai raman aprox 12 000 euro in contul creditului ipotecar si astfel nu se poate ridica ipoteca si radia din cartea funciara.

Propietarul apartamentului spune ca va ridica ipoteca de pe actualul imobil pe un alt imobil detinut drept mostenire. Este posibil ridicarea unei ipoteci de pe un imobil pe altul ?

Daca nu, care ar fi solutiile pentru achizitionarea acestui imobil. Mentionez ca plata anticipata a diferente de 12 000E este exclusa.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 10:24, 13 Aprilie 2013
Nu va complicati, sunt multe imobile scoase la licitatie fara ipoteca. Banca nu accepta , asa ca solutia esa cautati altceva.
Multumesc, dar asta nu e tocmai o solutie !
Este chiar solutia, ce vreti sa faceti este o mare greseala.....
Buna seara, este o procedura destul de uzuala, avand in vedere ca majoritatea celor care au putut sa isi ia credit de achizitie in timpul boom-ului, au facut-o.
Trebuie ca proprietarul sa faca toate demersurile de evaluare si de aducere a celui de-al doilea bun in garantie la banca (inclusiv contract de ipoteca).
In mod normal, ulterior instituirii ipotecii asupra celui de-al doilea imobil, banca vanzatorului va va da acord de instrainare cu conditia sa primeasca 80.000 euro in cont in vederea rambursarii partiale anticipate si sa se oblige ca dupa primirea sumei sa va elibereze adresa autentica de radiere a ipotecii de pe apartamentul cumparat de dvs.
Asadar, inainte sa depuneti dosarul cu actele la banca prin care luati creditul Prima Casa, ar trebui sa aveti aceasta adresa cu 80.000 euro.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
ContSters267464, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsul acordat.

Propietarul m-a rugat sa facem un antecontract de vanzare-cumparare pe o suma mica de 1000 E mentionand ca ii va fi de folos pentru atunci cand va face cererea de ridicare a ipotecii catre banca unde are creditul cu ipoteca si a muta ipoteca pe cel de al 2-lea bun adus sub garantie.

Are rost sa semnez acest antecontract inainte sa primesc acceptul bancii vanzatorului de instrainare cu conditia sa primeasca cei 80 000 euro si sa radieza ipoteca din cartea funciara ?

Credeti ca vanzatorul chiar are nevoie de acedt antecontract sau risc sa blochez aceasta suma de bani cu recuperare in cel mai rau caz dupa o perioada..sunt sigur destul de lunga de timp ?

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare - cumparare cu avans 0 alexandru-fiscu alexandru-fiscu Buna ziua, Doresc achizitionarea unui imobil care se afla sub ipoteca. Chiar si dupa achitarea pretului negociat intre parti - ipoteca nu se poate ridica ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)