avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte în succesiunea după părintele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte în succesiunea după părintele recăsătorit

Buna seara!As vrea sa stiu si eu daca se poate, la ce procent am dreptul in condițiile in care tatăl meu a decedat,iar sotia lui care nu este mama mea el fiind recăsătorit a decedat înaintea lui .Menționez ca după moartea acesteia nu s a făcut nici o succesiune. Sotia tatălui meu nu a avut copii nici din căsătorii anterioare nici din căsătoria cu tatăl meu.
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 01:46, 27 August 2017
Intai trebuie calculat care era cota succesorala a tatalui dvs, mostenind-o pe sotie.
Ea neavand copii, dreptul tatalui dvs a fost de :
-o treime din moştenire, dacă vine în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
c) o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
d) trei sferturi din moştenire, dacă vine în concurs fie cu ascendenţi ordinari, fie cu colaterali ordinari ai defunctului.

Dupa care se calculeaza cota dvs dupa decesul tatalui. Daca nu se recasatorise o sa se imparta doar intre descendenti.
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, cote succesiune Mitika56 Mitika56 Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire- drepturile sotiei supravietuitoare Madaliina Madaliina Sotia supravietuitoare are dreptul de mostenitor doar la bunurile comune sau si la mostenirile sotului de la parinti,adica a socrilor? (vezi toată discuția)
Mostenire bonca06alex bonca06alex tatal meu are o sora decedata care a fost casatorita cu un barbat care avea deja 2 copii inainte de casatorie, ei nu au avut copii impreuna din casatorie. Dupa ... (vezi toată discuția)