avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de export ilegal cu monede de patrimoniul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de export ilegal cu monede de patrimoniul total 2000 euro

As dori o idee cu privire la urmatoare situatie. Am introdus din Franta in Romania 11 monede numite napoleoni (sau cocosei) de 6 grame de aur fiecare, inscriptionate in franceza. Am dorit sa revin cu ele din Romania in Franta si ele au fost descoperite de politia de frontiera. Am devenit un fericit suspect de tentativa de export ilegal cu bunuri de patrimoniu (legea 182/2000 republicata prevede de la 6 luni la 3 ani inchisoare sau amenda). Monedele au fost expertizate la muzeu ca fiind succeptibile sa faca parte din patrimoniul cultural roman, cu o valoare totala de aproximativ 2000 de euro. Stiti care pot fi urmarile? Unde sa caut un avocat pentru o astfel de fapta, printre cei specializati in comert? Nu am gasit pe internet avocati specializati in patrimoniul cultural roman.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
daniel.popescu, utilizator
Din informațiile prezentate de către dvs. aveți nevoie de un penalist. Aveți dreptul de a deține legal asemenea monede, dar ele trebuiau înregistrate, în țara de origine. Trebuie citită cu atenție Legea nr.182/200, Legea nr,261/2002 și Codul fiscal la capitolul în care sunt clasificate monedele de aur.
Multumesc pentru raspuns. Organele de ancheta mi-au spus ca nu conteaza ca am cumparat legal monedele. Credeti ca este corect sau chiar conteaza daca pot dovedi ca le-am cumparat din Franta?
Se vor efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 83 din legea 182/2000 si in final se va dispune o solutie.
Din descrierea dvs se pare ca nu ati respectat dispozitiile legale in vigoare, ar fi trebuit sa aveti certificat de export ca sa scoateti bunurile din tara.
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aur de investitie versus numismatica sarj2611 sarj2611 Buna ziua. Am o mare nedumerire: Cum se considera articolul 152^3 din Codul Fiscal: \"b) monedele de aur care indeplinesc urmatoarele conditii: 1. au ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de functionare nicamo nicamo Buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu informatii cu privire la legalitatea autorizarii unui magazin care cumpara argint. Magazinele care cumpara argint si ... (vezi toată discuția)
Evaluare icoana veche zenovica zenovica Buna ziua ! Poate cineva sa ma ajute cu un sfat.? Ma intereseaza cum se procedeaza pentru evaluareai unei icoane ca vechime si pret,si ce mai este necesar ... (vezi toată discuția)