avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal grav
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal grav

Buna ziua! am lucrat la un magazin de bijuterii timp de 4 luni dupa care am plecat pt ca seful imi facea avansuri pe care nu le-am acceptat si se comporta urat cu mine. In urma unei discutii cu el inainte sa plec a refuzat sa ma plateasca pt orele lucrate in plus fapt pt care am facut o prostie si am luat niste bijuterii din magazin pe care ulterior i le-am inapoiat pe toate inainte sa descopere ca lipsesc. dupa doua luni cand deja nu mai lucram la el m-a anuntat ca in urma inventarului mai exista o lipsa in valoare de 8000 de lei. in momentul in care i-am dat bijuteriile am facut o nota de predare primire. imi cere sa ii dau si acesti bani 8000 lei ca daca nu imi face dosar penal.cum pot sa demonstrez ca nu i-am luat eu si ce mi se poate intampla?Cat timp am lucrat la magazin s-au facut 2 inventare: unul cand a plecat colega mea, si al doilea cand am plecat eu, insa contabila a spus ca nu le ia in considerare pt ca nu sunt corecte. Eu nu am fost anuntata ca primul inventar nu a iesit corect si mi s-a dat sa semnez valoarea pe care o iau in gestiune, iar la al doilea inventar ca sa imi acopar greseala am dublat preturile in magazin in ultima sapt cat am lucrat deci inventarul trebuia sa iasa valoric pt ca asa sa calculat. In momentul in care i-am dat bijuteriile i le-am etichetat cu codurile si preturile corecte si am modificat si celelate preturi false: deci trebuia sa iasa inventarul si sa nu existe minus. timp de 2 luni dupa ce am plecat eu, au facut de 2 ori inventar si prima data au spus ca este un minus de 2000 lei apoi de 8000 lei. Ma gandesc ca poate e undeva o eroare in contabilitate, am vb cu contabila si a spus ca a verificat de nenumarate ori cifrele si tot iasa minus. ce sa mai fac?

Am nevoie de un raspuns urgent. va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
ContSters105424, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:17, 3 Octombrie 2009
Nu ar trebui sa va faceti atatea griji, intrucat el este cel care trebuie sa demonstreze faptul ca dvs. ati luat bijuteriile. In momentul in care va dovedi acest lucru, va veti afla in situatia in care va trebui sa va folositi de mijloacele dvs. de parare impotriva acuzatiilor..s-a trezit cam tarziu sa faca inventarul ,iar intre timp , au avut si alte persoane acces in gestiune.
Corect.
Inventarul trebuia facut inainte de a pleca dvs si nu dupa 2 luni. Greseala patronului....asa ca acum sa suporte prejudiciul.
faptul ca ati facut o nota de predare-primire, clar ca prin aceasta el poate sa ateste ca ati avut asupra dvs , nejustificat, un numar de bijuterii.
deodata prin aceasta se creeaza suspiciunea, in ochii anchetatorilor.
apoi, simplu fapt ca are acea lipsa in gestiune, este foarte probabil sa fiti cercetata si dvs:(

av.m.vasilescu
Am aceiasi convingere ca nu vor exista probleme si ca patronul"exercita"un santaj marunt pentru a mai obtine bani de la dvs.Oricare ar fi situatia,nu cred ca exista probe pentru a fi inculpata sau pentru o actiune civila in pretentii.Neefectuarea inventarului in termen va ajuta.
Daca mai exercita presiuni de acest gen,formulati plangere la politie si mergeti insotita de agenti care vor inregistra convorbirea.Acest mod de rezolvare a situatie,va poate ajuta enorm sau faceti acest lucru insotita de alte persoane.
Pe fondul restituirii bijuteriilor ,patronul incearca sa continue avansurile, care v-au determinat sa intrerupeti serviciul si sa parasiti unitatea.
Aspectul ca dupa 2 luni ,patronul a descoperit invocatul prejudiciu,fara ca in acest interval sa formuleze plangere impoptriva dvs ,va este favorabil.
Avand in vedere specificul unitatii,in raprt de aspectul ca patronul a primit din partea dvs bijuteriile retinute in contul drepturilor salariale neachitate ,il obliga pe acesta sa intocmeasca urgent inventar.
Apreciez ca este cacialma ,cu scopul strict de a incerca sa va determine la "o intelegere amiabila",fara existenta reala a invocatei lipse financiare
Nu acordati nici o suma pe care o solicita persoana in cauza.

Alte discuții în legătură

Raspundere de gestiune andrabarna89 andrabarna89 Buna ziua! Sunt angajata ca lucrator comercial la un magazin alimentar. Cand am fost angajata am semnat doar contractul de munca ca si lucrator comercial.Nu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala feli30 feli30 buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)
Inventar fals BIGHY BIGHY Buna ziua,am vazut ca pe acest site pot primi lamuriri in legatura cu o acuzatie care mi se aduce.Am lucrat la un magazin,am avut gestiune,si sunt acuzat ca am ... (vezi toată discuția)