avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare în Germania, legea aplicabilă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare în Germania, legea aplicabilă

In momentul detasarii in germenia se poate aplica legea Milog(BGBI. I 2014 S. 1348) sau ramana legea detasarii din tara conform CM. ?
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Admin, administrator
În situaţia detaşării lucrătorilor români în ţările U.E., sunt prioritare reglementările Directivei 96/71/CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii. De asemenea, fac parte din dreptul nostru intern în materie, începând cu 1 mai 2010, Regulamentul (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, precum şi Regulamentul (CE) nr. 987/2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004.

În relaţiile cu statele membre ale Spaţiului Economic European (Islanda, Norvegia şi Liechtenstein) şi cu Elveţia se aplică în continuare prevederile Regulamentelor Consiliului (CEE) nr.1408/71 referitoare la aplicarea sistemelor de securitate socială salariaţilor, lucrătorilor independenţi şi membrilor familiilor acestora care se deplasează în interiorul Comunităţii şi nr. 574/72 care stabileşte modalităţile de aplicare a Regulamentelor Consiliului (CEE) nr. 1408/71

Despre Legea privind salariul minim (cunoscută ca MiLoG) și Legea privind detașarea angajaților (AentG) cititi aici
[ link extern ]
vasilegabriel a scris:

Nu sunt sofer,sunt angajat ca lacatus mecanic la o firma din Romania si detasat intr-o fabrica din Germania.
Am 2 acte aditionale la contract : 1 cu diurna pe Romania 2.5*35 euro si 1 act aditional cu legea Milog.Dupa care cele 2 acte aditionale ar trebui sa fiu platit?
Firma romaneasca ar trebui sa imi plateasca salarul minim in tara plus diurna sau ar trebui sa imi dea salarul minim pe ec din Germania ? Cum si de cine ar trebui platite orele suplimentare pe care le lucrez ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diurna nu are nicio legatura cu legea Milog, se acorda aparte de salariu.
Ca sa inteleg si eu normal ar fi sa imi fie platit salariul si diurna din tara conform legii ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru salariu se acorda cel putin salariul minim din Germania intrucat sunteti detasat.
Pentru diurna, diurna stabilita in actul aditional.
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Detasare personal in germania crystyna2000 crystyna2000 cazul este urmatorul: firma din Romania doreste detasarea de personal in Germania.In acest caz ma intereseaza urmatoarele: -trebuie intocmit act aditional la ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie in italia ContSters297674 ContSters297674 Buna ziua, Tatal meu are in prezent aproximativ 10 ani de munca in Italia iar 26 de ani lucrati in Romania din care 2 ani la categoria I de munca iar restul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lucrator detasat suciu_diana suciu_diana Buna ziua, un lucrator din Romania detasat in Germania, pe perioada detasarii nu ar trebui sa primeasca indemnizatia de detasare aplicabila in ... (vezi toată discuția)