Buna ziua,
Sotul meu este pensionar cu pensie anticipata partial,beneficiar al Legii 118 si incadrat in gradul II de handicap.Primeste bilete de tren gratuite doar in baza Legii 118,adica 12 calatorii=6 drumuri dus intors.Ma interesa daca nu s-ar putea cumula calatoriile la care ar avea dreptul in fiecare din cele 3 situatii?
Pentru recuperarea creantelor banca actioneaza in instanta persoana si organizeaza licitatia in baza unei hotarari judecatoresti?Ma refer la creditele imobiliare.
Nu, doamna, sotul dvs. nu poate primi mai mult de 6 calatorii dus-intors pe CFR, ca beneficiar al prevederilor Decretului-Lege nr. 118/1990 (daca a optat sa le primeasca in aceasta calitate).
In privinta celei de-a doua intrebari, marturisesc faptul ca nu o inteleg prea bine.
Oricum, contractul de credit este titlu executoriu, o banca nu are nevoie de o hotarare judecatoreasca in plus.
Executarea silita se face potrivit prevederilor dreptului comun in materie, respectiv potrivit art. 371 ind. 1 si urm. Cod procedura civila.
Daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , emisa la data de 3 septembrie 2009, voi primi tichete de calatorie CFR pentru perioada septembrie- decembrie 2009?:hm:daca da, cate am dreptul?
Trebuie sa fac o cerere la casa de pensii?
Sau ,daca am dreptul pentru aceasta perioada de 4 luni din anul 2009, le voi primi odata cu taloanele de pensie?