avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită regimul juridic al unui cec girat
Discuție deschisă în Executare silită

regimul juridic al unui cec girat

Buna ziua.
Am nevoie de o indrumare juridica. Am un CEC girat refuzat la banca. Intrebarea mea este ,,Cine raspunde sau cui ma indrept pentru a recupera banii , persoanei care a emis cec-ul sau celui care l-a girat?."
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirabela_viorela , utilizator 11:37, 15 Octombrie 2009
va puteti indrepta impotriva celui care a girat CEC-ul deoarece la data girarii trebuia sa aiba in cont suma de bani, macar in cuantumul inscris pe fila CEC.
In primul rand ar trebui sa va indreptati impotriva celui care a girat cecul, dar daca considerati ca va puteti recupera mai repede banii de la emitentul cecului, puteti sa va indreptati si impotriva acestuia.
Daca cel care a girat CEC-ul si-a indeplinit obligatia de plata ulterior, cum face sa isi obtina banii de la la cel care emis CEC-ul?
CEC-ul refuzat la plata are si mentiunea ca face parte dintr-un set retras din circuit.

Se poate face cumva vreo cesiune de creanta?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrument de plata girat mondanicolaetoma mondanicolaetoma sunt agent economic care lucrez si cu instrumente de plata ca fila cec barat; bilet la ordin etc. Am primit drept plata de la un beneficiar o fila cec, pe care ... (vezi toată discuția)
Suveica / fila cec fara acoperire/bilet la ordin fara acoperire avoff avoff Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta : In anul 2003 am vandut catre [XXXXXXXXX] SRL din Bucuresti mai multe marfuri.Pentru acestea am primit de la ... (vezi toată discuția)
Girarea unui cec sau bo Monica H. Monica H. intrebare: SC X SA a primit de la SC M SA un CEC /BO pt contravaloarea serviciilor oferite. SC X SA a girat CEC/BO catre SC F SA. La data scadentei SC F SA a ... (vezi toată discuția)