avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Daca imi dau ca tata demisia dupa nasterea copilului mai pot beneficia de ccc?
Cel mai recent răspuns: Florin 89 , utilizator 20:29, 31 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :

Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni
venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
...

Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori , nu numai de la unul singur.

2. Asadar, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

3. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ. Prin urmare, demisia dvs nu influenteaza dreptul la indemnizatia CCC.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului cristin2979 cristin2979 buna seara.eu momentan lucrez,in noiembrie o sa mi nasca sotia. eu daca imi dau acum demisia de la locul de munca ma i pot sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Indemnizația ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Eu as dori sa intru in concediu paternal,îndeplinesc toate conditiile,dar seful meu zice ca trebuie sa îmi semnez demisia credeti ca ma afecteaza daca fac ... (vezi toată discuția)