avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Drepturi banesti copii cu ces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Drepturi banesti copii cu ces

Hg 564/2017 privind modalitatea de acordare a drepturilor copiilor cu ces abroga prevederile art.129 alin.(3) din legea 272/2004 ? Mai exact, as vrea sa stiu daca copiii cu ces, integrati in invatamantul de masa, care au si certificat de handicap primesc aceste drepturi majorate cu 50%. Anul trecut, aceste drepturi s-au dat conform HG 423/2016. Desi alineatele prin care se stabileste cuantumul drepturilor sunt enuntate la fel, anul trecut am primit majorare, dar anul acesta ni s-a spus ca nu se vor da majorat. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: IoanaVoicu17 , utilizator 18:52, 1 Septembrie 2017
O HG nu poate abroga un text dintr-o lege.

HG 564/2017 stabilește modalitatea de acordare a drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale școlarizați în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit prevederilor art. 51 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Cuantumul drepturilor este stabilit potrivit prevederilor lit. A din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 904/2014 pentru stabilirea limitelor minime de cheltuieli aferente drepturilor prevăzute de art. 129 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
Sa inteleg ca daca alin.3 din art. 129 /legea 272 nu este mentionat la stabilirea cuantumului drepturilor se poate face abstractie de el?
Dupa cum vedeti alin.3 nu este mentionat in HG.

Hotărârea nr. 564/2017 privind modalitatea de acordare a drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale școlarizați în sistemul de învățământ preuniversitar
art.7
(1) Cuantumul drepturilor este stabilit potrivit prevederilor lit. A din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 904/2014 pentru stabilirea limitelor minime de cheltuieli aferente drepturilor prevăzute de art. 129 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
.....
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok,am inteles! O Hg nu abroga o lege dar o poate aplica partial(adica doar ce le convine ).Tipic pentru Romania Multumesc pentru raspuns !
Scuze pentru insistenta ,dar e legal ce-au facut? Adica pot aplica o lege doar partial? Asta vreau de fapt sa aflu.Nu -mi mai enumerati alin.pe care le-au luat in calcul ca le stiu Ma intereseaza doar alin.omis.E ok sa nu-l ia in calcul ? (din punct de vedere legal sau nu stiu cum altfel sa-i spun) Multumesc anticipat pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărârea nr 564 din 4 august 2017 jeneiionela jeneiionela Buna ziua ! Am o fetita cu CES , scolarizata in invatamantul scolar special cu scolarizare la domiciliu ,conform legi 564 art 2 alin e , fetita mea are ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti copii cu ces IoanaVoicu17 IoanaVoicu17 Bună seara! As dori sa stiu daca de majorarea cu 50% (prevazut in art.129,alin 3 din legea 272/2004) a drepturilor banesti cuvenite copiilor cu ces din ... (vezi toată discuția)
Copii cuces catalina10 catalina10 Am o fata care are si certificat de handicap cu grad grav care beneficiaza doar de norma de hrana si ma intereseaza de ce nu beneficiaza de drepturile ... (vezi toată discuția)