avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi lucratoare 15 august
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi lucratoare 15 august

Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie: in data de 15 august (zi sarbatoare legala) o societatea a emis decizie in care este specificat ca toti salariatii vor fi prezenti la serviciu.
Conform legii ( este specificat si in decizia emisa ) salariatii vor beneficia de timp liber corespunzator in urmatoarele 30 zile.
Intrebarea este, cum se procedeaza cu cei care au zi de concediu de odihna in ziua de 15 august, daca societatea are emisa decizie de zi lucratoare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 4 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in decizie este specificat faptul ca si cei care se afla in concediul de odihna trebuie sa fie la acea data la munca atunci se face cate o rechemare din concediu conform art 151 din Codul Muncii urmand ca acea zi de concediu sa fie efectuata in alta zi . Daca decizia nu specifica, ca si cei din concediu sa fie prezenti la munca in acea data atunci ei vor ramane sa isi efectueze concediul de odihna pana la terminarea lui
In decizie nu este specificat nimic despre cei care sunt in concediu de odihna.
Dar intrebarea ramane, cum vor fi pontati in ziua de 15 august cei care sunt in concediu? Cativa si-au luat concediu doar in data de 15 august. Ziua aceea de concediu va fi scazuta din totalul zileleor de CO cuvenite?
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
lilid, utilizator
Nu are cum sa fie pontati in Co in acea zi .. Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
Chiar daca angajatorul a emis decizia prin care se stabileste ca pentru societate, este zi lucratoare?
Atunci, vor fi pontati in CO.

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatoare legala marianpr marianpr In luna August 2012 am fost in concediu de odihna, iar data de 15 August a fost una ditre zilele mele de concediu. Am solicitat inca o zi de concediu pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Adriana68 Adriana68 La firma la care lucrez mi s-a spus la angajare ca pot lua concediu de odihna 2 saptamani vara si doua iarna.( ceea ce nu inseamna 20 zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si zilele libere plãtite dandana1 dandana1 Prin CCM la nivel de unitate avem liberă a treia zi de Paşte. Pentru persoanele ce erau în concediu de odihnă în acea perioadă, administraţia ... (vezi toată discuția)