avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În cazul existentei unui Testament, poate o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În cazul existentei unui Testament, poate o persoana sa pretindă dreptul legal la moștenire, pretinzând ca este și ea nepoata?

Avem un Testament făcut de ani de zile pentru doua nepoate. După moartea unchiului, autorul testamentului, a mai apărut un nepot, care își dovedește gradul de rudenie cu defunctul prin adopție, adica fratele defunctului a avut o fata adoptata, iar fiul ei pretinde acum ca și el trebuie luat în calcul ca moștenitor. În acest caz ce rost mai are testamentul dacă toate neamurile vin cu pretenții de moștenire? În cazul de fata nepotul nici măcar nu l-a cunoscut pe unchiul.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:58, 4 Septembrie 2017
parintii, copiii, sotul sunt mostenitori rezervatari, astia conteaza, asa ca nu va incurca ca ii mai apare cate un nepot, chiar si frate daca ii apare.. nu mostenesc nimic.
Adică se va lua în calcul doar testamentul sau mai are drept la moștenire și acel nepot? În cazul în care și el este moștenitor legitim, cata cota din avere va primi acesta?
Prin acel testament sunt inlaturati de la succesiune toti mostenitorii care NU sunt rezervatari.
Rezervatari sunt: descendentii celui care lasa testamentul (copii/nepoti/stranepoti), sotul/sotia si parintii.
Celelalte rude> frati/surori, verisori, unchi, matusi, tantici sau alte neamuri, la revedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)