avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie

Va rog sa-mi raspundeti...in cazul unei familii sot sotie..in care sotul este politist,detine arma.....sotul presupune ca sotia nu este fidela dupa birfele auzite...acesta o ameninta cu moartea,ajungindu-se la agresiune psihica,fizica. Femeia are frica de sot...si nu depune plingere...intrebarea este poate fi instiintat politia sau... de catre o persoana straina situatia fara ca acesta sa aiba de suferit eventual ulterior adica sa ramina anonim !??
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 17:12, 5 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să meargă în audiență la comandantul poliției, la care să depună o plângere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Frica nu ar trebui să o determine pe soție să nu acționeze. Dacă nu acționează, lucrurile se pot agrava și pot avea loc acte grave de violență. Dacă lucrurile sunt așa cum trelatați, atunci este bine ca soția în cauză să caute sprijin la o asociație care are ca obiect de activitate ajutorarea victimelor violenței în familie, aceștia pot să-i ofere adăpost pentru o perioadă. În paralel, plângere penală, desigur, susținută prin dovezi certe și solicitarea unui ordin de protecție.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate face plangere anonima.
Oricum el isi va da seama si daca ar fi ceva anonim.

Ar fi bine sa plecati si sa va ascundeti de el daca vreti sa va despartiti.
Au fost mai multe crime pasionale sau din razbunare ori gelozie si e bine sa evitati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Da. Se poate face o sesizare, chiar daca acea persoana nu e victima.

Cu stima.
Domnul Avocat..cazul este real..sotia in cauza a fost batuta maltratata 2 zile in sir...fapt recunoscut de catre agresor..politist si el.... in fata a doua persoane.....politia a fost sesizata de catre o alta persoana dar nu a intervenit sa constate agresiunea..ca in ce stare se afla sotia politistului agresor....S-a precizat la politie ca politistul agresor a amenintat cu moartea persoanele in cauza...a oprit in mod agrsesiv o persoana..blocind masina acestuia...amenintind cu moartea..etc pe acesta. Politia din oras deocamdata este in pozitie de observare dar nu a verificat agresiunea fata de sotia politistului ..cazul pare sa se complice......mentionez ca politistul agresiv are in dotare arma de serviciu.

Alte discuții în legătură

Plangere de agresiune cobzarualexandra cobzarualexandra intrebarea este:daca eu filmez o persoana(beata) care agreseaza fizic sau verbal si ameninta si injura sotia(sau pe mine),filmul poate fi luat ca o dovada la ... (vezi toată discuția)
Pistol cu bile Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Astazi am aflat ca un prieten de-al meu s-a folosit de pistoletul cu bile pe care il avea asupra sa in timp ce iminent parea sa fie agresat de un individ cu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala antolia antolia Buna ziua ! In urma unei agresiuni fizice , a fost depusa o plangere la politie . Dupa intocmirea dosarului , procurorul a dispus inceperea urmaririi penale . ... (vezi toată discuția)