avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit.

Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform procesului verbal intocmit de politie. Am deschis dosar de dauna la asiguratorul pagubitorului, dar as vrea sa stiu daca legal exista temei pentru asigurator sa imi respinga cererea de despagubire.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:30, 16 Octombrie 2018
Asa din curiozitate, dvs. nu v-a dat amenda politaiul? Conform Codului Rutier în vigoare, cei care circulă fără o poliță RCA valabilă pe teritoriul României riscă nu doar o amendă cuprinsă între 1000 și 2000 RON, dar sunt nevoiți să-și lase și mașina în locul în care au fost opriți de Poliția Rutieră întrucât agentul va opri atât certificatul de înmatriculare cât și numerele de înmatriculare, eliberându-se dovadă fără drept de circulație.
Ba da, am primit amenda, mi s-a retinut certificatul de inmatriculare si numerele. Stiu ca e greseala mea pentru amenda, nu ma pot disculpa pe motiv ca rca-ul era expirat de 3 zile si nu m-a sunat brookerul sa o reinnoiesc, dar asta este alta problema. Eu sunt interesat sa stiu daca asiguratorul poate refuza cererea mea de despagubire in mod legal. In lege nu am vazut sa fie trecut asa ceva la cazurile de excludere plata despagubiri.
Ia cititi aici: [ link extern ] /
Nu
Sunt păgubit cu RCA expirat, asiguratorul vinovatului m-a despăgubește? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Accident auto ușor, păgubitul cu rca expirat: e adevărat că asigurătorul nu-i va plăti despăgubire în acest caz? atomix60 atomix60 Buna ziua, am avut un mic accident (fara victime) cu un alt participant la trafic in parcarea unui magazin, mai exact soferul a dat cu spatele si mi-a rupt ... (vezi toată discuția)
Un sfat alexutzu1234 alexutzu1234 buna ziua am o intrebare in legatura cu o masina.Tata a decedat si a ramas o masina pe numele lui si problema ii ca imi expira RCA pot sa fac RCA si pe alt ... (vezi toată discuția)