avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Un sfat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Un sfat

buna ziua am o intrebare in legatura cu o masina.Tata a decedat si a ramas o masina pe numele lui si problema ii ca imi expira RCA pot sa fac RCA si pe alt nume ca sa nu fac acuma succesiunea pe masina?VA astp. rasp. dvs Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:27, 30 Decembrie 2011
La intocmirea RCA se prezinta certificatul de inmatriculare unde este inscris numele proprietarului, deci .... Poate ca anumiti asiguratori fac RCA pe alt nume, insa in caz de accident nu va despagubi.
Daca dvs. mergeti la un asigurator si spuneti ca doriti sa faceti RCA pt masina tatalui (fara a pomeni ca acesta a decedat) nu veti intampina probleme.
S-ar putea sa aveti probleme in momentul in care, Doamne fereşte, veţi avea o daună!
ca am vazut pe asigurarea veche ca are unde se trece numele scrie proprietar sau utilizator.Dar ma gandesc sa nu am probleme cu politia sa zica ca nu este valabila.Si atunci datzi un sfat ce sa fac.Va multumesc
alexutzu1234 a scris:

buna ziua am o intrebare in legatura cu o masina.Tata a decedat si a ramas o masina pe numele lui si problema ii ca imi expira RCA pot sa fac RCA si pe alt nume ca sa nu fac acuma succesiunea pe masina?VA astp. rasp. dvs Va multumesc


R:Nu se poate face polita decat numai pe numele proprietarului din cert. inmatriculare autovehicul, indiferent de cel care plateste aceasta polita(poate fi orice persoana care prezinta documentele masinii).
In caz de dauna, pagubitul primeste despagubirile pe baza documentelor intocmite impreuna cu soferul vinovat.
Proprietarul este despagubit numai pe polita CASCO, caz in care reprezentantului/intermediarului i-se cere procura.
Concluzia: pana la radiere (schimbare proprietar) puteti plati dv. polita RCA, pe numele proprietarului si nu veti avea probleme, polita va fi valabila si va acoperi toate daunele produse cu autovehiculul, indiferent de persoana care il conduce si prezinta RCA-ul (in cazurile nefericite!)
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
nucu$, utilizator
Daca prezentati certificatul de inmatriculare orice asigurator va poate face polita RCA iar in caz ca produceti un accident si sunteti considerat vinovat nu au de ce sa va obstructioneze si ar trebui sa-l despagubeasca fara rezerve pe cel pagubit. Mai greu o sa fie in cazul in care veti fi accidentat de altcineva pt ca atunci nu va vor putea vira contravaloarea despagubirii fara sa prezentati procura de la proprietar. Greu va fi si sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul celui vinovat fara procura notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)
Platesc despagubiri sau nu ? doctoritza doctoritza Am cumparat o masina de la un prieten dar nu am facut actele deoarece , asigurare , rovinieta inca mai sunt valabile pana la sfarsitul anului si am convenit sa ... (vezi toată discuția)