avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in munca in sistemul national de aparare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in munca in sistemul national de aparare

Buna ziua,
In urma admiterii in cadrul unei unitati din cadrul sistemului national de aparare am intampinat dificultăți in a gasi o solitie pentru recunoaștere ca si gradatie pentru vechimea in munca a perioadei in care am cotizat ca si angajat într-un alt stat al U.E. As dori sa stiu cum as putea proceda pentru a invoca tratamentul discriminatoriu in legatura cu tratamentul egal ce se aplica lucratorilor privind libera circulatie. Va multumesc pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 5 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentul UE nr.492/2011 al Parlamentului European si al Consiliului din 5 aprilie 2001 privrivind libera circulație a lucrătorilor în cadrul Uniunii , la art.7 stipuleaza ca : Lucrătorul resortisant al unui stat membru nu poate fi tratat diferit, pe teritoriul celorlalte state membre, față de lucrătorii naționali, pe criterii de cetățenie, în ceea ce privește condițiile de încadrare în muncă și de muncă și, în special, în ceea ce privește remunerarea, concedierea și, în cazul în care rămâne fără un loc de muncă, reintegrarea profesională și reangajarea.

In acest context, perioada desfasurata de o persoana in tarile membre U.E. ar trebui sa fie recunoscuta in tara, implicit de catre un angajator, in temiul principiului egalitatii de tratament enuntat in Regulament, ca "vechime in munca" ce se ia in considerare la stabilirea cunatumului sporului de vechime sau a gradatiei de vechime.

In acest sens, puteti promova o actiune in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii munciti legal in u.e. pot fi luati in calcul ca vechime in munca la actualul loc de munca din romania? valerian70 valerian70 Buna ziua.In perioada anilor 2006-2013 am lucrat legal in spatiul U.E.(Italia),acum lucrez legal in Romania.Anii lucrati in Italia pot fi considerati vechime ... (vezi toată discuția)
Eu am lucrat 6 ani în austria unde am plătit toate contribuțiile ... HortensiaH HortensiaH Eu am lucrat 6 ani în Austria unde am plătit toate contribuțiile la zi. La locul de munca actual din România nu mi se recunosc acești ani și în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. in perioada 2011-2019 am lucrat în italia ca asistent ... CMRAlexandra CMRAlexandra Bună ziua. In perioada 2011-2019 am lucrat în Italia ca asistent medical, iar de 6 luni m-am angajat în țară la un spital de stat. Problema este că cei ... (vezi toată discuția)