avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare incadrare

Buna ziua,

Am terminat in iulie 2017 ciclul de studii superioare la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor, in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, adeverinta de licenta: Inginer in domeniul Inginerie si Management.

Lucrez la o firma cu cod CAEN 6202 (pe suport IT - SQL- baze de date) , momentan in cartea de munca figurez ca operator introducere si prelucrare date. Am discutat cu cei de la firma pentru schimbarea incadrarii, pe un post de programator junior pentru a fi scutita de impozitul de 16%, dar mi s-a spus ca nu se poate schimba incadrarea pentru ca nu am studii in domeniu, si ca "bate la ochi".

De exemplu colegii care au adeverintele/ diplomele de licenta emise de Facultatea de Automatica, sau de la Universitate pe domeniul IT, primesc deducerea respectiva.

Voiam sa va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns,
in ceea ce priveste posibilitatea de schimbare a incadrarii in CIM pe un post care sa imi permita deducerea impozitului.

Mentionez ca am un curs de Java finalizat la TelecomAcademy (dar nu este acrediat de Ministerul Educatiei), si in facultate am mai studiat materii din domeniul IT pe java, mysql/php, html.

Multumesc frumos!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 5 Septembrie 2017
Ordinul nr. 872/5932/2284/2903/2016 privind încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator nu mai prevede si criteriul specializarii absolvite pentru a se beneficia de scutirea de impozit pe venit.

Prin urmare, beneficiati de scutire daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele onditii :
a) posturile pe care sunt angajați corespund listei cuprinzând ocupațiile menționate în anexă;
b) postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidențiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: direcție, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;
c) dețin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de lungă durată sau dețin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată, și prestează efectiv una dintre activitățile prevăzute în anexă;
d) angajatorul a realizat în anul fiscal precedent și a înregistrat distinct în balanțele analitice venituri din activitatea de creație de programe pentru calculator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Incadrare scutire impzit 16 la suta it stefanc2017 stefanc2017 Salutare, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie de fapt cu privire la interpretarea Ordinul Ministrului Finantelor nr. 2903/2016 / OMFP ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programatori - interpretare stefanc2017 stefanc2017 Salutare, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie de fapt cu privire la interpretarea Ordinul Ministrului Finantelor nr. 2903/2016 / OMFP ... (vezi toată discuția)