avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reducere comerciala echipament
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reducere comerciala echipament

Se achizitioneaza un echipament pentru un cabinet veterinar in val de 22000 lei de la un furnizor de marfa in baza unui contract de vz cump, in care se specifica ca in functie de nivelul vanzarilor primeste un discount pe perioada de un an in fiecare luna, pana la achitarea acestuia. Mentionez ca s-a platit doar un avans de 5000 lei restul sumei stingandu-se din aceste discounturi.
Pe facturile de discount scrie reducere comerciala pentru echipament.
Va rog o monografie contabila pentru aceasta speta, firma este platitoare de impozit pe micro.
Cel mai recent răspuns: camila2013 , utilizator 16:11, 15 Septembrie 2017
Potrivit Ordin 1802/2014:

(22) Reducerile comerciale primite ulterior facturării unor imobilizări corporale şi necorporale identificabile reprezintă venituri în avans (contul 475 "Subvenţii pentru investiţii"), fiind reluate în contul de profit şi pierdere pe durata de viaţă rămasă a imobilizărilor respective.


- reducerea comerciala: 404 = 475

- aceasta reducere se va trece lunar pe venit prin 475 = 7584 pe durata de viaţă rămasă a imobilizărilor respective.

Acest venit din 7584 este neimpozabil:

Cod fiscal:

ART. 53 - Baza impozabilă

(1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:

d) veniturile din subvenții;
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Atunci amortizarea ramane la valoarea initiala pe durata de functionare , sau scade se ea?

Multumesc!
Da, va ramane la valoarea initiala, si se va "compensa" cu veniturile din subventii.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Totusi este o reducere comerciala primita in functie de achizitia de produse care diminueaza valoarea acestui echipament. Practic valoarea acestui echipament in timp de 1 an se va achita ,numai din aceste reduceri , asa prevede contractul . De ce sa nu o impozitez la micro, nu este subventie?
Pt ca veniturile din subventii nu intra in baza de impozitare. Daca ati fi cumparat echipamentul direct cu pretul redus nu ati fi avut nici cheltuieli cu amortizarea asa mari si nici venituri din subventii. Deci nu exista pt ce sa se plateasca un impozit.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

Alte discuții în legătură

Impozit 1% microintreprindere cateldestept cateldestept Impozit 1% microintreprindere se aplica la veniturile inregistrate in: -766-venituri din dobanzi -758-cota-parte a subvenţiilor pentru investiţii trecută ... (vezi toată discuția)
Discount factura camila2013 camila2013 Pe o factura de marfa am doua pozitii , una cu valoare ex 100 lei cantitate 1 si a doua pozitie cu valoare pe minus 100 lei, cantittate 1 (discount 100%) ... (vezi toată discuția)
Monografie inregistrare subventii racoltam racoltam Buna ziua , O societate SRL-D , impozit 3% din venit , acceseaza fonduri si achizitioneaza aparatura ( statie totala , gps , imprimanta , mobilier birou ) ... (vezi toată discuția)