avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna necuvenit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna necuvenit

Buna ziua
In cazul in care un salariat este angajat de la jumatatea lunii iunie(din 15 iunie 2017), la finalul lunii iulie 2017, angajatorul decide ca toti angajatii sa intre in concediu odihna 12 zile lucratoare(perioada 09 aug-25 aug) pt ca doreste sa faca mentenanta la echipamentele din productie, desi cel in cauza pentru perioada lucrata are dreptul la 5 zile de concediu odihna ; angajatorul ii cere sa faca cererea pt concediu odihna pt 12 zile
Dupa ce angajatul revine la munca in data de 28 aug , angajatorul ii spune ca ii va inceta contractul de munca conform art.31 alin 3 (fiind in perioada de proba) pe motiv ca nu ii mai are de lucru si va face reducere de personal, contractul inceteaza cu data de 30 aug; in luna august angajatul a fost in concediu medical in periaoda 02aug-08 aug
in acest caz, angajatului la salariul aferent lunii august va trebui sa i se retina cele 7 zile de concediu efectuat.....
as avea urmatoarea intrebare, i se va retine suma bruta reprezentant contravalorea celor 7 zile de concediu sau suma neta?
si imi puteti spune cum se calculeaza?si care e valorea retinuta: bruta sau neta?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 13:08, 7 Septembrie 2017
I se va retine suma neta , intrucat salariatului nu i s-a acordat suma bruta.

Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
multumesc
si in ac est caz trebuie evidentiat si pe fluturasul de salariu nr de zile efectuate in avans? precum si indemnizatia retinuta pt acele zile ?
Retinerea va figura pe fluturasul de salariu.
si trebuie sa fie si specifcata si cauza retinerii? sau nu este necesar?
Nu trebuie mentionat, însă va trebuie acordul salariatului pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

Incetare cim Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care un salariat este angajat din data de 12 iunie 2017 pe periaoda nedeterminata (perioada de proba este de 90 zile calendaristice), ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna cristinasova cristinasova Buna ziua! Concediul de odihna se calculeaza in functie de salarul brut sau net? ex. daca am salar minim pe economie si trebuie sa iau banii pe concediu din ... (vezi toată discuția)
Concediu aferent anului 2014 ramo1305 ramo1305 Buna ziua, o intrebare referitoare la concediul aferent anului 2014: Este in regula daca angajatii unei firme si-au consumat deja concediul aferent anului ... (vezi toată discuția)