avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Special purpose vehicle
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Special purpose vehicle

Buna ziua,
Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil pentru care am achitat un avans de 30%. In vara lui 2008 am aflat ca dezvoltatorul imobiliar are probleme financiare iar in august 2008 am primit o notificare prin care am fost anuntata de cesiunea antecontractelor catre o alta societate. In prezent firma initiala a intrat in insolventa, dar dezvoltatorul continua sa ridice blocul, ce-i drept intr-un ritm foarte lent care va duce la nerespectarea termenelor din antecontract. Cand am intrebat cine este noua firma, mi s-a spus ca este un special purpose vehicle si ca cesiunea a fost facuta ca sa ne protejeze pe noi, cumparatorii, in cazul unui faliment. Acum trebuie sa dau urmatoarea rata dar nu sunt sigura ca banii vor fi folositi pentru construirea blocului sau ca apartamentul final va fi al meu si nu al creditorilor. Ce sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danasimo , utilizator 15:25, 2 Octombrie 2009
danasimo a scris:
Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil pentru care am achitat un avans de 30%. In vara lui 2008 am aflat ca dezvoltatorul imobiliar are probleme financiare iar in august 2008 am primit o notificare prin care am fost anuntata de cesiunea antecontractelor catre o alta societate. In prezent firma initiala a intrat in insolventa, dar dezvoltatorul continua sa ridice blocul, ce-i drept intr-un ritm foarte lent care va duce la nerespectarea termenelor din antecontract.
Cand am intrebat cine este noua firma, mi s-a spus ca este un special purpose vehicle si ca cesiunea a fost facuta ca sa ne protejeze pe noi, cumparatorii, in cazul unui faliment.
Acum trebuie sa dau urmatoarea rata dar nu sunt sigura ca banii vor fi folositi pentru construirea blocului sau ca apartamentul final va fi al meu si nu al creditorilor. Ce sa fac?

Buna ziua,
Sub denumirea de special purpose vehicle (SPV) cred ca este o "inginerie financiara" gandita de dezvoltatorul imobiliar intial care intrevedea insolventa.
Acest fapt nu este "malign" aprioric, dar trebuie sa mariti gradul de atentie.
Incercati sa gasiti (cititi) contractul de cesiune dintre el si SPV si sa vedeti ce prevede si in ce masura va afecteaza.
Aveti tot dreptul sa-l cunoasteti, dat fiind ca sunteti personal afectat de aceasta cesiune.
Consultati un profesionist inainte de a mai face plati.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Multumesc, asa o sa fac. O sa iau legatura si cu alti cumparatori, poate asa vom avea mai multa forta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''vanzarea mortului '' preluari de firme cu datorii Amiserv Amiserv AM intalnit des pe Net si in diverse ziare centrale si locale anunturi de genul \'\' Preluare de firme cu datorii Tel ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creante in frauda creditorului danasimo danasimo In ce conditii poate un creditor (de ex. finantele) sa obtina anularea unei cesiuni de creante facuta de o firma catre o alta firma? Cum poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)
Societate off shore ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am o intrebare interesanta...un srl din romania doreste infiintarea unui off shore, astfel incat pentru sumele incasate in Rom sa nu mai plateasca ... (vezi toată discuția)