avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema gard incalcare proprietate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema gard incalcare proprietate

Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: am achizitionat un teren pe care doresc sa construiesc o casa. Am obtinut autorizatie de constructie conform actelor pe care le am. Am decoperit ulterior cand faceam masuratori in curte ca gardul ridicat de vecin este in terenul meu si ma impiedica sa ridic constructia conform planului. Am dat gardul jos acesta fiind construit ilegal pentru a putea face masuratorile cum trebuie. Vecinul a chemat politia si a facut plangere pentru distrugere de bunuri. Am inceput constructia casei, intre timp vecinul a pus la loc gardul. Am depus si eu plangere la politie pentru incalcare de proprietate. In acest moment sunt chemat in instanta pentru un fel decizie fulger pentru a solutiona plangerea vecinului. Intrebarea mea este daca este posibila anularea autorizatiei de constructie in conditiile in care gardul este construit pe terenul detinut de mine si cadastrul imi dovedeste clar acest lucru? De asemenea ce cale juridica pot urma astfel incat sa evit anularea autorizatiei de constructie?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Mihailescu , utilizator 08:48, 7 Septembrie 2017
Buna seara,
De ce nu incercati o actiune in granituire care este sigura?
Nu, autorizatia nu este anulabila decat daca ati incalcat legea.
Am uitat sa specific ca in plangerea pe care am intentat-o am trecut la abateri si problema de granituire. Sper doar ca la intampinare sa nu se decida in favoarea lui chiar daca actele nu ii dau dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare de proprietate,distrugere si plac cadastral ce nu poate fi efectuat... litan litan Buna seara. Vecinul mamei mele i.a incalcat proprietatea taindu.i copacii din gradina si desfacandu.i gardul construit cu mai bine de 15 ani in urma,pe motiv ... (vezi toată discuția)
Mutare granita cu ocupare teren Mihaela Darnea Mihaela Darnea Suntem posesor de teren viran in Buc, cu autorizatie de construire pana la limita de proprietate, am constatat ca terenul a fost ocupat de vecin. Acesta ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)