Buna ziua!As dori sa stiu cum e mai bine sa procedez in urmatorul caz:peste cateva luni ma voi casatori .Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara.Vrem sa ne cumparam un apartament.Copilul va avea dreptul la acest apartament achizitionat de mine impreuna cu tatal lui?Cum e mai bine sa procedam?Deocamdata nu ne permitem sa-l achizitionam inainte de casatorie ,ca sa fie pe numele meu de fata.Sigur il vom putea lua dupa casatorie.Sotul vrea sa fie numai pe numele meu,tocmai in ideea de a nu avea probleme mai tarziu.Putem sa-l luam pe numele parintilor mei si daca ,da,atunci in cat timp vor putea sa mi-l doneze?Sfatuiti-ma va rog cum e mai bine sa procedam.Multumim,o zi buna!
Daca parintii il cumpara pe numele lor,acest apartament,dupa cat timp mi-l pot dona doar mie,sa fie pe numele meu?Mentionez ca eu am si un frate.Nu se pune problema ca ar avea pretentii stiind ca-i doar al meu,dar se poate ataca donatia mai tarziu?Va multumesc.
Da, se poate.
Oricum ar fi, poate e bine sa cautati un jurist, caci conteaza foarte mult cand nu doriti sa aiba acel copil drept, la divort, la mostenire, altadata?
INca odata, nu numele contractului sau numele cumparatorului sunt definitorii, ci realitatea de fapt din spatele contractului, dovezile care exista pentru a sprijini aceasta realitate si vointa celor implicati cand va fi momentul.
Asadar, daca parintii nu au bani sa cumpere imobilul, daca toata lumea stie ca e al dv., lucrurile asa sunt, acoperirea lor prin acte este incerta si costa suficient de mult ca sa nu merite. In plus, e ilegal si oricand se va putea dovedi asta, actul poate fi desfiintat.
Pentru protectia la divort e simplu, faceti o conventie, pentru restul, trebuie vazuta o combinatie de acte.