avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Renuntare urmarire penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Renuntare urmarire penala

Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa presupunem ca judecatorul confirma renuntarea, in cat timp imi pot recupera permisul? Daca se confirma ordonanta procurorului de renuntare la urmarirea penala in cat timp am decizia si care sunt pasii de urmat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: SorinRBS , utilizator 11:18, 8 Septembrie 2017
Veti avea suspendat carnetul pentru 90 zile si Va trebui să sustineti testarea teoretică 13/15.
Buna ziua, multumesc pt raspuns. Dar si 90 de zile si 13/15? Daca iau testarea ma ajuta sa recuperez permisul mai repede de 90 de zile?
OUG 195/2002 Articolul 103 alin (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.

In acest caz este obligatorie sustinerea examenului teoretic. In caz ca nu va prezentati sau nu veti fi admis vi se va majora perioada de suspendare cu inca 30 zile.
Aveti dreptul sa sustineti examenul de ori de cate ori este posibil pe toata perioada suspendarii

OUG 195/2002 Art. 106 alin (1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;

alin. (2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) , sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Buna ziua, chiar daca eu in toata perioada de 7 luni scurse pana astazi nu am avut dovada de circulatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere milan92 milan92 Mi sa suspendat permisul de conducere pt. 90 zile(alcoolemie de 0.23 in aerul expirat)+amenda+9 puncte.La citeva zile am primit o scrisoare in care sint ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile viorelmusa viorelmusa Am permisul suspendat pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Trebuie sa sustin testul de cunoastere a regulilor de circulatie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua - citație test reguli de circulație, consecințe neprezentare Yonut79 Yonut79 Acum 2 luni mi-sa suspendat permisul auto pe 90 zile pentru consum alcol dupa test sa rezultat o alcolemie de 0,34 acum 2 zile am primit citatie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)