avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer salariat de la o firma la alta fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer salariat de la o firma la alta fara instiintare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Acum 1 luna, firma la care lucrez a transferat toti angajatii la o alta firma (ambele apartinand aceleiasi persoane)
Insa pe mine nu m-a anuntat nimeni nimic, nu mi s-a dat nici o hartie sa semnez, nu am primit nici o notificare.
Acum cand m-am dus la Resurse umane sa intreb de ce am fost mutata pe o alta firma fara instiintare si fara acordul meu, colega mi-a spus ca nu era nevoie de asa ceva conform unei noi legi care permite transferul salariatilor de la o firma/institutie la alta fara notificare in prealabil sau fara un act aditional dat fiind ca nu s-a schimbat absolut nimic in fisa postului, salariu, program, etc.
Mie imi este foarte greu sa cred ca pot fi transferata de la o firma la alta fara sa mi se spuna oficial nimic, fara sa fie nevoie de o semnatura a mea, etc.
Acum firma "noua". pe care eu figurez deja, ma pune sa semnez o condica zilnica, pe care am refuzat sa o semnez pana inteleg ce se intampla cu, contractul meu de munca si unde lucrez defapt!

Imi puteti spune va rog ce este corect? Astfel voi sti si eu ce pozitie pot sa adopt si ce am de facut.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 6 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Legea 67/2006 privind protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora
art.12
(1) Cedentul şi cesionarul vor informa în scris reprezentanţii salariaţilor proprii sau, în cazul în care aceştia nu sunt constituiţi ori desemnaţi, pe salariaţii proprii, cu cel puţin 30 de zile înainte de data transferului, cu privire la:
a) data transferului sau data propusă pentru transfer;
b) motivele transferului;
c) consecinţele juridice, economice şi sociale ale transferului pentru salariaţi;
d) măsurile preconizate cu privire la salariaţi; e) condiţiile de muncă şi de încadrare în munca.

(2) Obligaţia de informare prevăzută la alin. (1) se va aplica indiferent dacă deciziile rezultate din transfer sunt luate de cesionar sau de o întreprindere care exercită controlul asupra acestuia.

art. 13
(1) Nerespectarea de către cedent sau cesionar a obligaţiilor prevăzute în prezenta lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei (RON) la 3.000 lei (RON).
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzii se fac de către inspectorii de muncă.

2. "... angajatorul e liber să stabilească dacă angajații au sau nu obligația de semna evidențele zilnice de lucru. El a subliniat că în Codul muncii nu se precizează dacă evidența trebuie să poarte semnăturile salariaților aflați la lucru. ...."
www.avocatnet.ro/articol_463...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, firma unde lucrez a fost cumpărată de un mare concern. ... adelinamicux adelinamicux Buna seara, Firma unde lucrez a fost cumpărată de un mare concern. Actele s-au semnat pe 30.09.2021. Noi, angajații, n-am fost informați că urmează ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc visan laura visan laura Buna ziua, Vorbesc in numele unor colege de serviciu, care momentan sunt ca si mine in concediu crestere copil. Firma la care lucram s-a inchis, mai exact s-a ... (vezi toată discuția)
Transfer al unei parti din intreprindere nea_marin nea_marin Bună ziua, O parte din firma X, la care lucrez în prezent, va fi transferată către firma Y în baza unui contract de transfer între cele 2. Prevederile ... (vezi toată discuția)