avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OG4/2017 contributii angajator contracte timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OG4/2017 contributii angajator contracte timp partial

a aparut noua D112 si am testat-o - desi am inteles ca pentru pensionarii angajati part time angajatorul nu trebuie sa plateasca CAS si CASS majorat, in D112 se majoreaza la cota pentru salariul minim pe economie.
Este o eroare de soft ANAF sau am inteles eu gresit prevederile ordonantei?
Paula Pala
Bucuresti
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 8 Septembrie 2017
Numai pentru persoanele care au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul acordat in baza c.i.m.

Pentru pensionarii de gradul III de invaliditate sau cei care beneficiaza de pensia de urmas venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ, daca salariul acordat este mai mic decat salariul minim brut pe economie.
la mine este vorba despre 2 pensionari pentru limita de varsta - in D112 nu exista nici un loc pentru mentionarea tipului de pensionar.
Paula Pala
Vedeti acest link , daca va ajuta
[ link extern ]
la mine este vorba despre 2 pensionari pentru limita de varsta - in D112 nu exista nici un loc pentru mentionarea tipului de pensionar.
Paula Pala
Puteti intreba la ANAF , cu se trece in D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul cu timp partial claraalex claraalex Buna ziua, pentru pensionarii militari angajati cu timp partial ,se calculeaza contributiile la salariul minim pe economie?sau sunt exceptati, ca nu prea ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale obligatorii pentru angajatori salariati norma partiala NegoitaMaria NegoitaMaria As dori sa aflu daca, pentru o persoana pensionata de boala gradul III cu drept de munca de 4 ore , se platesc din luna august 2017 contributii sociale ... (vezi toată discuția)
Contributii societate incepand cu 01 aug 2017 Daliborka Daliborka Buna ziua Va rog imi puteti spune, avem angajat un student cu 1 ora/zi (5 ore pe saptamana) incepand cu 01 aug 2017 , contributiile datorate de angajator se ... (vezi toată discuția)