avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator asociatie locatari

Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat cu asociatia el desfasurandu-si activitatea in urma acelei sedinte. Daca apar nereguli, cum poate fi sanctionat si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 3 Octombrie 2009
Ce aveti de facut?
- sa verificati daca are vreo forma de contract si in caz ca nu are sa cereti membrilor de comitet, chiar si presedintelui interimar sa rezolve aceasta problema.
- sa cereti cenzorului sa-si exprime parerea in legatura cu locul unde Dv. presupuneti ca administratorul s-a incurcat in calcule. Poate e o greseala facuta din neatentie si in general aceste greseli sunt remediabile, cu conditia ca peste ele sa nu se lase sa se astearna praful.....
Greseala cred ca s-a produs la penalizari. Asociatia nu are un sistem propriu de penalizari. Iar pe cele de la furnizori cred ca le-a zapacit la repartitie. Eu l-am intrebat cum a repartizat aceste penalizari si mi-a spus ca la inceput le-a repartizat pe sistemul 0.2%,dar cand a constatat ca asa nu acopera toate penalizarile a modificat sistemul. Acum le repartizeaza proportional cu cota restanta. Nu stiu cat de tarziu a constata ca nu acopera aceste penalizari si ce se poate face in privinta penalizarilor nerepartizate. Eu am avut restanta la intretinere. Intre timp am achitat-o. Dar m-a anuntat ca o sa mai am de plata niste penalizari pe care le va recalcula. Este posibil? Daca le recalculeaza trebuie sa le achit?
Daca si-a dat seama unde a gresit...si vad, din raspunsul Dv. ca a localizat exact greseala, poate reface din urma calculul penalizarilor ...din care poate rezulta si ca aveti...si ca nu aveti de plata. Da, va trebui sa le achitati.
In orice caz...aveti noroc cu un asemenea comportament al administratorului si in consecinta trebuie sa-l apreciati si sa-l ajutati. Va invata, va corecta (nimeni nu s-a nascut invatat) si se va dezvolta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
elga50, moderator
adivlad a scris:

Asociatia nu are un sistem propriu de penalizari. Iar pe cele de la furnizori cred ca le-a zapacit la repartitie. Eu l-am intrebat cum a repartizat aceste penalizari si mi-a spus ca la inceput le-a repartizat pe sistemul 0.2%,dar cand a constatat ca asa nu acopera toate penalizarile a modificat sistemul. Acum le repartizeaza proportional cu cota restanta. Nu stiu cat de tarziu a constata ca nu acopera aceste penalizari si ce se poate face in privinta penalizarilor nerepartizate. Eu am avut restanta la intretinere. Intre timp am achitat-o. Dar m-a anuntat ca o sa mai am de plata niste penalizari pe care le va recalcula. Este posibil? Daca le recalculeaza trebuie sa le achit?

Nimic nu pare in regula. Daca este de buna credinta si doreste sa- si faca treaba, indemnati-l sa "buchiseasca" legile strict necesare si chiar sa intre pe acest forum, unde va fi sfatuit cum trebuie, va garantez.
nu am inteles..daca esti de buna credinta..poti incalca legile?
Domnilor nu stiti ce afirmati..Nu uitati ca respectivul nu merge la prasit sa invete.Iar greselile se platesc.
Daca faceti un accident..dle marius c ,sper ca politia va v a indemna sa buchisiti legile strict necesare?=D>
Si daca a aplicat 2% la restante....si nu au fost de ajunse...rezulta ca nu a platit la timp datoriile.Mai ..buchisiti aritmetica
Si sa pretuim ..vb lu elga. aveti noroc cu un asemenea comportament al administratorului si in consecinta trebuie sa-l apreciati si sa-l ajutati. Va invata, va corecta (nimeni nu s-a nascut invatat) si se va dezvolta...
veti fi furati fara grija .stiind ca atunci cand il veti prinde..va invata sa nu mai greseasca cand fura.

Alte discuții în legătură

Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)