avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare de divort redactata eronat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare de divort redactata eronat

Buna ziua, rugamintea este sa ma ajutati cu un sfat ce este de facut in urmatoarea situatie: in urma unui divort s-a emis hotararea de divort in care in primele pagini scrie ca "domiciliul copiilor se stabileste la parat si reclamanta va plati catre parat 2 pensii de intretinere in favoarea celor 2 copii" iar pe ultima pagina, sub titlul ".....IN NUMELE LEGII HOTARASTE..." scrie ca " domiciliul copiilor se stabileste la parat iar paratul este obligat sa plateasca catre reclamanta in favoarea copiilor cele 2 pensii de intretinere". Divortul s-a finalizat in aprilie 2017 si in urma incheierii procesului, toti (avocati, parti, etc) stiu ca reclamanta trebuie sa plateasca pensiile si ca copii raman la domiciliul paratului, insa nimeni nu a sesizat pana acum ce scrie in Hotarare. Ce-i de facut pentru a se rectifica eroarea? Mentionez ca procesul a inceput in noiembrie 2016 si de atunci ar trebui ca reclamanta sa plateasca pensiile, insa pana in prezent nu a platit nimic. Va multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
CristinaPopi, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:21, 11 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se depune cerere la aceeași instanta de îndreptarea erorii materiale strecurate în dispozitivul hotararii. Se re a Olga cam un 2 săptămâni, apoi legalizate hotărârea și o puneti în executare, pt asta veți apela la un executor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti si apel pentru aceleasi motive. Vb cu avocatul, lamurire si apel as fi eu de parere. dar el a citit mai bine hotararea si poate decide mai exact ce trebuie in cazul dv.
Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca mai e în termen pt apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort ankablede ankablede buna ziua , Cumnata mea a divortat de sotul ei , si acum e ingrijorata ca a ameninta-o ca vine si - i ia copii . Am incercat sa pun si copia dupa actul de ... (vezi toată discuția)
Eroare sentinta micaela38 micaela38 Daca la pronuntarea sentintintei de divort s-a strecurat o eroare, si anume plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii actiunii si nu cum era ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)