avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nascut in timpul casniciei dar al altui barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nascut in timpul casniciei dar al altui barbat

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: in ianuarie 2016 sotia pleaca de acasa, lasand cei 2 copii in grija sotului, spunand ca merge la lucru in afara tarii. Nu s-a mai intors niciodata acasa. In aprilie 2016 se afiseaza pe o retea de socializare cu un barbat in Spania. Cu acest barbat a ramas insarcinata si a nascut in Spania un copil inainte de finalizarea divortului de sotul pe care l-a parasit. Dilema este: acest copil poarta numele ex-sotului ei, desi nu este al lui? Cei 2 au venit in Romania recent insa fara bebelus. Oare din cauza ca nu-l pot scoate din Spania fara acordul ex-sotului ei, din cauza numelui? Ce este de facut pentru ca acest copil sa nu poarte numele ex-sotului si sa poate fi recunoscut de tatal sau biologic? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CristinaPopi , utilizator 12:12, 11 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune in tăgada paternităţii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu din cauza asta nu au venit cu bebelușul în țară, cred ca are acte spaniole cel mic și recunoscut de tatal lui acolo. Problemele vor începe când vor transcrie aici actele.
Atunci cei de la starea civila îl vor înregistra pe numele fostului s-or și cu el ca tata.
Atât mama, cat soțul său biological pt intenta un proces de tagada de paternitate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e important cum apare copilul in acte acolo si daca ele au fost sau nu transcrise.
Multumesc mult tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului de catre tata and.gigi and.gigi varul meu are o problema: a trait in concubina cu o fata despartita de sot dar nu divortati,in urma acestei relatii s-a nascut o fetita care pe ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)