avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 2 Facturi intr-o luna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

2 Facturi intr-o luna

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este legal ca operatorul de telefonie mobila sa trimita doua facturi cu data scadenta in aceasi luna calendaristica?
Ca si exemplu Telekom mi-a trimis factura pentru luna iulie si august in luna septembrie cu data scadenta pe 11 septembrie. Acest lucru este datorat lor pentru ca nu au trimis facturi datorita lucrariolor de mentenanta.
Eu am solicitat constant facturile pentru a le achita insa fara un raspuns pozitiv.
Ce pot face in acest moment?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:04, 15 Septembrie 2017
Nicio lege nu interzice emiterea a 2 facturi intr-o luna pentru serviciile prestate. Ar fi absurd.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
Iulian MANEA, Contabil
Iulian Manea a scris:

Nicio lege nu interzice emiterea a 2 facturi intr-o luna pentru serviciile prestate. Ar fi absurd.


Imi puteti argumenta de ce ar fi absurd? Din punctul meu de vedere, unul neprofesionist bineinteles, atata timp cat exista un contract cu firma prestatoare de servicii prin care este mentionata o data la care se emit facturile lunar, iar eu ca si client continui sa solicit acest document pentru achitare fara raspuns, nu mi se pare deloc normal sa mi se emita alte facturi din lunile unde ei nu le-au emis din varii morive ai sa fiu obligat sa le achit intr-o luna pe ambele.
Este ca si cand eu ca si companie nu emit facturile un an de zile si peste un an iti trantesc toate facturile de peste an intr-o luna si ai termen de plata 1 saptamana. Este normal?
Chiar tu ai zis ca e vorba de niste lucrari de mentenanta care nu sunt cuprinse ca valoare in contractul de servicii curente si s-au facturat separat.
Iulian Manea a scris:

Chiar tu ai zis ca e vorba de niste lucrari de mentenanta care nu sunt cuprinse ca valoare in contractul de servicii curente si s-au facturat separat.


Am mentionat ca din cauza lucrarilor lor de mentenanta nu au procesat facturi catre clienti nu ca au facturat lucrarile de mentenanta sunt doua lucruri diferite si totusi nu mi-ati argumentat de ce e normal. Chiar as vrea sa stiu unde gresesc eu.
Este o situatie neplacuta, dar ati beneficiat de servicii si stiati ca trebuie sa platiti o suma, macar cu aprocimatie. Nu vad iesirea decat sa se cumuleze sau ss se emita doua facturi.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante abonament teleokm AnnaMariaR AnnaMariaR Buna ziua, am niste nelamuriri in legatura cu cele 4 abonamente pe care le am cu cei de la Telekom, in primavara acestui an acestia au avut lucrari de ... (vezi toată discuția)
Problema cu un client care dupa prestarea unui serviciu isi vrea returnat avansul ssnk ssnk Pe scurt, reprezint o firma de prestare servicii it, mai precis mentenanta si dezvoltare soft. Un client imi solicita dezvoltarea unui soft complex (ERP) pt ... (vezi toată discuția)
Facturarea serviciilor prestate intr-o luna calendaristica vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca serviciile prestate intr-o luna sa fie facturare la inceputul lunii urmatare. Spre exemplu servicii ... (vezi toată discuția)