avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa invoc exceptia de neconstitutionalitate dupa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa invoc exceptia de neconstitutionalitate dupa pronuntarea hotararii??

In motivarea hotararii, instanta a dat o interpretare a unui text de lege aplicabil in cauza, Respectiva interpretare insa nu putea fi anticipata anterior pronuntarii hotararii.
Sustin ca respectiva interpretare este neconstitutionala. In cursul judecatii, eu am sustinut ca respectiva lege trebuie interpretata altfel. intr-un mod care nu ar fi neconstitutional.
CCR pronunta de multe ori 'decizii de interpretare', prin care cenzureaza neconstitutionalitatea unei posibile interpretari a unei legi.
Pot asadar sa invoc exceptia de neconstitutionalitate dupa pronuntarea hotararii?? Daca da, cum.... pur si simplu?
Potrivit prev. Art. 429 după pronunţarea hotărârii instanţa se dezînvesteşte şi niciun judecător nu poate reveni asupra părerii sale.
Dar formularea unei eventuale cereri de sesizare a CCR constituie o cerere incidentala si nu o cerere noua prin care instanta sa se pronunte asupra fondului.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 07:30, 18 Septembrie 2017
Numai in cursul judecarii cauzei,pana la pronuntarea hotararii.
Care este motivarea?? Potrivit prev. Art. 178 alin. (1) Nulitatea absolută poate fi invocată de orice parte din proces, de judecător sau, după caz, de procuror, în orice stare a judecăţii cauzei
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
aidu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile privind plangerile impotriva actelor procurorului cf. art. 341 din cpp sunt incheieri sau sentinte? sunt atacabile cu ape? de ce nu? eusaisapte eusaisapte Hotararile privind plangerile impotriva actelor procurorului cf. art. 341 din CPP sunt incheieri sau sentinte? Sunt atacabile cu ape? De ce nu? Am o ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu intelesul termenului "cauza" si cererea de recuzare cf. art. 64 (3) din cpp eusaisapte eusaisapte Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului ... (vezi toată discuția)
Incheiere de sedinta dumibog dumibog Stadiu: fond Solutie: Amână pronunţarea asupra cererii de sesizare a Curţii Constituţionale.. Acordă termen pentru continuarea judecării cauzei la data ... (vezi toată discuția)